KOLAČIĆ

Kolačić

Kolačić je podatkovna datoteka koja se sprema na vaše računalo i šalje u vaš internetski preglednik tijekom posjeta internetske stranice. Prvenstveno je namijenjen prikupljanju informacija o vašem surfanju.

Kolačićima na vašem računalu upravlja vaš internetski preglednik.

Zahvaljujući parametrima postavljenim u vašem internetskom pregledu, kotačiće možete u svakom trenutku pročitati, izbrisati ili deaktivirati.

Statistički podaci iz kolačića servisa Google Analytics koje upotrebljava Renault Trucks

Tijekom vaše posjete za pomoć možemo upotrebljavati i kolačiće korisnika usluge Google Analytics. Ti nam podaci omogućuju izradu statistike i mjerenje učestalosti posjeta te upotrebe različitih dijelova naše internetske stranice (posjećene rubrike i podrubrike). Ti nam podaci omogućuju da povećamo zanimanje korisnika za Stranicu i unaprijedimo njen dizajn.

Drugi kolačići koje upotrebljava Renault Trucks

Kada pristupite našoj internetskoj stranici jedan ili više kolačića naših partera (posebice oni stvoreni upotrebom „gumba za dijeljenje sadržaja na društvene mreže”) mogu se pohraniti na vaše računalo. Svrha je tih kolačića utvrđivanje vaših interesa i prikupljanje podataka o vašem surfanju stranicom.

Sve o kolačićima koji se stvarju prilikom upotrebe gumba za dijeljenje sadržaja na društvene mreže potražite u općim uvjetima za korištenje dotičnih društvenih mreža.

Kako iskoristiti to pravo izbora kada su u pitanju kolačići?

Za upravljanje kolačićima dostupno vam je više mogućnosti. Sve postavke koje promijenite mogu utjecati na vaše surfanje internetom i promijeniti uvjete pristupa određenim uslugama za čije su korištenje kolačići neophodni.

Konfiguracija za upravljanje kolačićima drugačija je u svakom pregledniku. Opisana je u izborniku za pomoć preglednika koji koristite, a omogućuje vam da saznate kako možete promijeniti postavke za kolačiće.