Novosti


20.01.2015

OPTIDRIVER XTREM

ZA SERIJU VOZILA RENAULT TRUCKS K

OPTIDRIVER XTREM: AUTOMATIZIRANI MJENJAČ ZA TEŠKE UVJETE RADA ZA SERIJU VOZILA Renault Trucks K

Renault Trucks vozila serije K odsada su opremljeni automatiziranim ručnim mjenjačem Optidriver Xtrem. Optidriver Xtrem opremljen je programom za upravljanje prijenosnim omjerom koji je posebno prilagođen zahtjevnim situacijama i ima veliki vučni kapacitet koji omogućuje prijevoz i do 120 t tereta bez obzira na radne uvjete. Optidriver Xtrem posebno je prikladan za vozila koja se koriste u rudnicima i kamenolomima, prevoženje teškog tereta te zahtjevne zemljane radove.

Renault Trucks vozila serije K postavljaju nove standarde što se robusnosti, savladavanja prepreka i vučnog kapaciteta tiče te savršeno zadovoljavaju potrebe klijenata za rad na teškim terenima. Tvrtka Renault Trucks od sada u ponudi ima i mjenjač Optidriver Xtrem za vozila serije K pomoću kojeg mogu obaviti i najteže zadatke poput prevoženja teškog tereta ili tereta u rudnicima i kamenolomima.

Ovaj iznimno robusni mjenjač ima ulaznu osovinu sa šest nazubljenih dijelova umjesto četiri te posebno dimenzionirane i toplinski tretirane zupčanike koji povećavaju snagu čitavog spoja. Osim toga, ima vučni kapacitet do 120 t i poseban program za upravljanje koji na temelju podataka iz posebnih senzora uvijek prilagođava prijenosni omjer ovisno o količini tereta. Time se prijenosni omjer optimalno prilagođava svim situacijama. Renault Trucks svojim kupcima koji rade u teškim uvjetima na taj način daje priliku da iskoriste prednosti automatiziranog ručnog mjenjača koji omogućuje udobniju vožnju te uštedu goriva. Optidriver Xtrem također poboljšava okretnost vozila čime rad na terenu postaje sigurniji.

Serijom vozila K koja postavlja nove standarde što se robusnosti i mjenjača Optidriver Xtrem tiče, tvrtka Renault Trucks nudi učinkovita rješenja za najzahtjevnija područja djelatnosti.

Ovdje možete pročitati cijelo priopćenje za javnost (pdf).