O nama

PARTNERSTVO S AGENCIJOM SVJETSKI PROGRAM ZA HRANU

Angažirani u borbi protiv gladi u svijetu

Tvrtka Renault Trucks će od svibnja 2015. do kraja 2017. godine angažirati svoje stručnjake i jednu mobilnu jedinicu za obučavanje u više zemalja na području Srednje i Zapadne Afrike kako bi mehaničare Svjetskog programa za hranu (PAM) podučili naprednijim tehnikama održavanja kamiona.

PAM, agencija Ujedinjenih Naroda koja se bori protiv gladi u svijetu, jamči pristup hrani u najnepristupačnijim i najsiromašnijim dijelovima svijeta. Kamioni su samo središte njihovog logističkog sustava i njima se koriste kako bi se što više približili stanovništvu u hitnim situacijama te za prijevoz preživjelih u najekstremnijim uvjetima. Za ta je vozila pravilno održavanje jamstvo maksimalno produljenog servisnog intervala i najviše razine mobilnosti u službi ispunjavanja misije.

Nakon prvog uspješnog partnerstva 2012./2013. u Istočnoj Africi, tvrtka Renault Trucks ponovno na raspolaganje stavlja svoja znanja i vještine s područja proizvodnje kamiona agenciji PAM u svrhu ispunjavanja njene misije i za poticanje razvoja afričkog kontinenta.

Zaposlenici tvrtke Renault Trucks dobrovoljno su se javili za prenošenje znanja o održavanju i uklanjanju kvarova na teškim kamionima mehaničarima agencije PAM na području Srednje i Zapadne Afrike. Ti će stručnjaci provesti 11 sesija obuke, uglavnom se oslanjajući na vozilo Renault Kerax 6x6 pretvoreno u jedinicu za mobilno obučavanje.

Tijekom kampanje koja će trajati 3 godine posjetit će Demokratsku Republiku Kongo, srednjeafričke zemlje, Ganu, Sierra Leone i Liberiju te Čad i Ugandu. Za trajanja kampanje obučit će 150 agenata agencije PAM, mehaničara, voditelja servisa, upravitelja flote i voditelja obuke.

SVJETSKI PROGRAM ZA HRANU U NEKOLIKO BROJKI:

  • 80 milijuna osoba dopremljena pomoć u hrani
  • 3,2 milijuna tona isporučene hrane
  • Prisutnost u 82 zemlje
  • 650 skladišta
  • 20 brodova
  • 70 aviona
  • 5000 kamiona

 

pam