Odricanje – korištenje fotografije i/ili videa podijeljenog na društvenim medijima

Off

Podijelili ste fotografiju ili video ili drugi sadržaj (u nastavku "korisnički sadržaj") na društvenim mrežama. Renault Trucks želi koristiti korisnički sadržaj u komunikacijske i marketinške svrhe (osobito na našim web stranicama). 

Kada odgovorite na naš poziv da podijelite svoj korisnički sadržaj uz hashtag #YESRENAULTTRUCKS, slažete se da Renault Trucks koristi vaš korisnički sadržaj u skladu s dolje navedenim uvjetima:

  • Dajete tvrtki Renault Trucks pravo predstavljanja, reprodukcije, prilagodbe i, općenito, distribucije i korištenja vašeg korisničkog sadržaja objavljenog na Instagramu, Facebooku, Twitteru  kao i vašeg korisničkog imena na društvenim mrežama, ID-ja društvenih medija, profilna slika, opisi i informacije o lokaciji koje ste možda umetnuli u svoj sadržaj ("Korisnički sadržaj")
  • Renault Trucks ne nudi nikakvu naknadu za korištenje korisničkog sadržaja.
  • Renault Trucks ima dopuštenje za korištenje korisničkog sadržaja u tiskanom i digitalnom formatu, uključujući objavljivanje na web stranici Renault Trucks ili na drugim digitalnim kanalima. 
  • Ako vaš post sadrži obvezu ili svjedočanstvo u korist naših proizvoda i usluga, nadalje potvrđujete da je to iskren i istinit izraz vašeg poštenog uvjerenja temeljenog na korištenju proizvoda Renault Trucks te da ste javno objavili sve besplatni račun za proizvod ili poticaj u zamjenu za vašu objavu. 
  • Potvrđujete i prihvaćate da ste: (i) vlasnik svih prava povezanih s korisničkim sadržajem i/ili da vas je svaka osoba koja ima koristi od bilo kojeg prava intelektualnog vlasništva ili prava osobnosti povezanih s korisničkim sadržajem ovlastila ovdje navedena prava; da (ii) korištenje vašeg korisničkog sadržaja od strane Renault Trucks neće kršiti nijedan zakon niti bilo koja prava trećih strana. Renault Trucks ima pravo otkriti vaš identitet bilo kojoj trećoj strani koja tvrdi da korisnički sadržaj krši njena prava; i da (iii) posjedujete dopuštenja koja se odnose na prava na slike osoba koje se pojavljuju na fotografijama. 
  • Renault Trucks ima pravo korištenja korisničkog sadržaja tijekom 5 godina. Nakon tog roka pravo korištenja će se prešutnim sporazumom obnoviti na 1 godinu. Svaka strana može raskinuti sadašnju suglasnost. Od datuma povlačenja suglasnosti Renault Trucks će prestati koristiti slikovni materijal za objavu novih dokumenata. Za povlačenje korisničkog sadržaja iz baze podataka potrebna je razumna odgoda iz administrativnih razloga.  Svaka objava bilo koje vrste koja sadrži korisnički sadržaj prije datuma povlačenja i dalje će se koristiti. 

Ovo odricanje regulirano je francuskim zakonom i svaki spor koji nastane podliježe isključivoj nadležnosti  Suda u Lyonu.

Raskid će se poslati e-poštom (contact_comj@renault-trucks.com) ili preporučenim pismom s potvrdom primitka na sadašnjoj adresi: Service Juridique, 99 Route de Lyon, Boîte TER A60 2 10, 69806 Saint Priest CEDEX, Francuska .

Ovime potvrđujete da ste obaviješteni u skladu s uredbom (zakon 6. siječnja 1978. i GDPR) da imate pravo pristupa i pravo zahtijevati ispravak osobnih podataka koji su priopćeni tvrtki Renault Trucks. Ostvarivanje ovih prava vršit će se online ili poštom (- AB Volvo - Att : Group Privacy Office, Dept AA14100, VGHQ, - SE-405 08 Göteborg, Suède).

 

Uvjete ovog prijenosa prava Renault Trucks može povremeno ažurirati: provjerite ih svaki put kada Renault Trucks koristi vaš korisnički sadržaj, prije nego što date svoje dopuštenje. 

Ovime pristajete da Renault Trucks može koristiti moje fotografije i/ili videozapise prema gore navedenim uvjetima i odredbama te u gore navedene svrhe.