Izvještaj

Renault Trucks smanjuju emisiju CO2

Zelene energije

4min
landscape

Poduzimanje mjera za suočavanje s klimatskom krizom

Potreban je energetski prijelaz

Klimatske promjene su stvarne. Kako se koncentrira u atmosferi, CO2 (ugljični dioksid) pridonosi učinku stakleničkih plinova i globalnom zatopljenju. Kako bismo ugušili ovaj fenomen, moramo poduzeti mjere i brzo dekarbonizirati svoj način života.

Cestovni prijevoz robe, koji je neophodan za naša društva, ima ključnu ulogu u potrebnoj energetskoj tranziciji, s jasnim ciljem: postupno smanjenje upotrebe fosilnih goriva kako bi se postigla neutralnost ugljika što je prije moguće.

Pojačana regulatorna ograničenja

U sklopu Pariškog klimatskog sporazuma usvojenog 2015., koji poziva na smanjenje stope globalnog zagrijavanja ispod 2°C do 2100. godine, Europska unija odlučila je ubrzati dekarbonizaciju prometa, koji u Europi čini 25% CO2 emisije.

U tu svrhu pojačani su europski propisi i sada po prvi put nameću ograničenja smanjenja CO2 proizvođačima kamiona, uključujući vrlo precizne ciljeve: -15% do 2025. i -30% do 2030. u odnosu na 2019. godinu, kako bi se postići neutralnost ugljika u transportu do 2050.

Postavljeno je 247 niskoemisionih zona u 13 europskih zemalja. U vrlo bliskoj budućnosti kamioni s motorom s unutarnjim izgaranjem više neće biti dopušteni na cestama.

Renault Trucks se obvezao

Postizanje neutralnosti ugljika od 2040.

Obvezali smo se ubrzati dekarbonizaciju u našim operacijama kako bismo pomogli ograničiti povećanje Zemljine temperatura do 1,5°C. Naš cilj je postići neutralnost ugljika za vozila koja ćemo staviti na tržište počevši od 2040.

 

Postupno prelazimo na 100% bez ugljika

Električna vozila temelj su naših planova za energetsku tranziciju. Spremni smo učiniti električne kamione novim tržišnim standardom predlažući cijelu liniju učinkovitih, robusnih i profitabilnih vozila koja zadovoljavaju potrebe svih naših kupaca.

Naši ciljevi su ambiciozni: 50% naše prodaje bit će električna vozila 2030., a 2040. 100 % vozila koje krećemo na ceste bit će ugljični neutralni.

U tu svrhu idemo u fazama, postupno napuštajući korištenje fosilnih goriva, kao dekarbonizaciju i elektrifikacija se proširuju na sve vrste korištenja.

Naš prijelaz temeljimo na tri komplementarne vrste tehnologije: motorima s unutarnjim izgaranjem koji pokreću nefosilna goriva ( sintetičko dizelsko gorivo, biogoriva, bioplin i za nekoliko godina vodik), električne baterije i gorivne ćelije na bazi vodika.

Renault Trucks smanjuju emisiju CO2

Renault Trucks prihvatio je izazov smanjenja emisije CO2 u 3 načina:

  • ponudom kamiona sa sve većom učinkovitošću goriva
  • pružanjem 100% električnih rješenja za korištenje bez emisija u transportu
  • produžujući životni vijek svojih vozilakružnim pristupom. >

Povećanje učinkovitosti goriva naših vozila

Renault Trucks dizajnira i prodaje kamione koji su sve ekonomičniji u potrošnji goriva i koji ispuštaju manje CO2. U kombinaciji s uslugama koje pomažu operaterima i vozačima da povećaju svoju učinkovitost goriva, naši sustavi motora značajno su smanjili utjecaj naših vozila na okoliš, ali ne umanjujući njihove performanse razine ili pouzdanost.

Svaka nova generacija Renault Trucks proizvoda tako nudi manju potrošnju goriva od prethodne.

T High turbo compound

Getting on board for electric vehicles

Renault Trucks proizvodi električni kamion modeli srednje tonaže, dizajnirani za namjene kao što su urbana distribucija, skupljanje smeća i početni radovi na gradilištu. Osim velikog broja takvih vozila, Renault Trucks razvija čitav niz povezanih usluga: opskrba baterijama i infrastrukturnim rješenjima za punjenje baterija, dodatnim sustavima za optimizaciju potrošnje energije, popravcima i održavanjem te financiranjem i osiguranjem. . ;

Renault Trucks D E-Tech

 

Kako bismo zadovoljili sve potrebe tržišta, razvijamo nove tehnološke sustave koji uključuju baterije ili vodikova gorivna ćelija. To će poslužiti za proširenje elektrifikacije na druge relevantne namjene, kao što su građevinarstvo, prijevoz kontejnera ili dugolinijski transport.

Stvaranje vrlih ciklusa za kružno gospodarstvo

Kako bi se smanjilo korištenje prirodnih resursa i ograničio utjecaj na okoliš, posebice učinak ugljika, od vozila koja proizvodimo, usmjeravamo naše industrijske operacije tako da odgovaraju cirkularnom gospodarstvu. To uzima u obzir drugi i treći život vozila, njihovu ponovnu upotrebu u različitim oblicima i njihovu recikliranje.

  • Ponovno generiranje: renoviramo i prepravljamo naša rabljena vozila, ažuriraju njihov softver i usvajaju tehnologiju najnovije generacije dostupnu na našim novim kamionima kako bi produžili njihov radni vijek i spriječili njihovu zastarjelost.
  • Ponovna namjena: u našem Used Tvornica kamiona, našim rabljenim kamionima dajemo novu egzistenciju pretvarajući ih tako da isporučuju rabljena vozila prilagođena namjenama. Traktori se pretvaraju u nosače; sustavi dizelskih motora se pretvaraju u biodizel gorivo.
  • Recikliraj: nudimo liniju mehaničkih sklopove i renovirane komponente za standardne zamjene, a njihova proizvodnja ima 60% manji utjecaj na okoliš od novih dijelova.
Used trucks factory

 

Omogućavanje novog sredstva za život ili preinaka kamiona može spriječiti 14,4 tone emisije CO2 u usporedbi s onim što trebao bi proizvesti novo vozilo.

Set canonical URL
Off