Svjedočanstvo

GRUPA DELANCHY USVOJILA ELEKTRIČNE KAMIONE RENAULT TRUCKS

#JoinTheGoodMove

Distribucija

Elektromobilnost

4min
Renault Trucks D Z.E. Delanchy

Brigitte Delanchy izvršna je direktorica ove obiteljske tvrtke, koja je osnovana u Lorientu 1968. godine, a danas opslužuje zemlju s 3200 zaposlenika i 1000 vozila na cesti. Beskompromisno je predana održivom razvoju i zaštiti okoliša, koristi električna vozila Renault Trucks i sasvim je usredotočena na budućnost. Evo priče prema Brigitteinim vlastitim riječima.

Renault Trucks Z.E Delanchy Illustration

„Volim svoj posao! Upravljanje logističkim tokovima, osobito kada je riječ o isporuci svježih proizvoda u roku od 24 sata. To ne zahtijeva samo učinkovitost i nevjerojatnu pozornost prema detaljima, već i realan odnos prema inovacijama. Kada smo 2017. odlučili kupiti prototip električnog kamiona od tvrtke Renault Trucks, bila sam potpuno svjesna da zapravo ulažem u budućnost. To 100 % električno i tiho vozilo još uvijek radi svoj posao u Lyonu i okolici. Svake noći dostavlja u Halles Paul Bocuse u Lyonu morske plodove uhvaćene prethodnog dana u Lorientu, koje prevoze naše „klasične“ hladnjače.

Naravno, odlučili smo se nadovezati na ovaj uspjeh kupnjom još jednog električnog vozila – Renault Trucks D Z.E., koje opslužuje pariško međunarodno veleprodajno tržište Rungis. Ovo ulaganje, osim što nadopunjuje vozni park, dio je naše strategije održivog razvoja. Naša energetska tranzicija započela je 2016. godine, a istodobno smo postali partneri Energy Observera, čija je misija obići svijet u roku od šest godina stvaranjem i korištenjem vlastite energije i bez ispuštanja stakleničkih plinova ili sitnih čestica.

Svakodnevni doprinos energetskoj tranziciji u prometnoj industriji

Osim partnerstva s Energy Observerom, radujem se prvom kamionu na vodik. Moj otac Joseph, koji je 1968. godine osnovao tvrtku jednim od prvih kamiona Saviem, uvijek je vjerovao u vodik. Na neki način nastavljam obiteljsku tradiciju! S velikim ponosom aktivno pridonosim energetskoj tranziciji prometa. U Delanchyju to radimo u praksi s dva električna kamiona Renault Trucks, koji su u prometu svake noći u Lyonu i Parizu. Ne sumnjam da je to rješenje za budućnost i da će se proširiti.

Kratkoročno, nadam se da ću moći uvesti niz novih električnih kamiona Renault u svoj vozni park, kako bi se osigurala isporuka do većih gradova koje opslužujemo u Francuskoj – Pariz, Lyon, Marseille, Bordeaux, Toulouse, Annecy, itd., a treba spomenuti i Italiju i Španjolsku, gdje smo također prisutni.

Zapravo, vrlo je vjerojatno da će nam 2021. godine trebati oko 20 električnih kamiona! Ali bez obzira na broj, ostat ću odana tvrtki Renault Trucks. Njihov tim odlučio je surađivati s nama u njihovoj avanturi. Uvijek su nam bili dostupni u upravljanju našim prototipom kao prvim poslovnim modelom. I osobno sam ponosna što sam malo pridonijela industrijskom uspjehu ovog vozila.

Provedba obveza društveno odgovornog poslovanja na cestama

Odlukom za upotrebu gradskih električnih kamiona zapravo ispunjavamo obveze društveno odgovornog poslovanja koje je prihvatila grupa Delanchy. Ne samo da smanjujemo emisije dušikovih oksida (NOx), CO2 i sitnih čestica, već i poboljšavamo učinkovitost i svoj korporativni imidž. Činjenica da su naši električni kamioni tako tihi omogućuje nam da isporučujemo noću, bez prekida hladnog lanca i bez ikakve štete za okoliš ili stanovništvo.

Osim toga, naši vozači posebno su ponosni što voze električne kamione i jednostavno su prešli na njih s dizelskih vozila. Kažu da je rukovanje iznimno jednostavno, iako je odsutnost bilo kakve buke u početku pomalo iznenađujuća. Naposljetku, ovi kamioni, koji dnevno prelaze više od 60 kilometara, zahtijevaju manje održavanja od svog ekvivalentnog toplinskog motora. To treba uzeti u obzir pri izračunu ukupnih troškova posjedovanja nad tim vozilima tijekom vremena.

Set canonical URL
Off