Transportno rješenje

UČINKOVITO UPRAVLJANJE SAKUPLJANJEM OTPADA

Distribucija

5min
Renault Trucks D

Kako biste jednostavno upravljali svojom djelatnošću sakupljanja otpada, Renault Trucks prati vas u odabiru komunalnih kamiona i usluga prilagođenih vašim svakodnevnim zadacima.

Kamioni za sakupljanje otpada: pravi kamion za posao

Upravljanje otpadom može imati različite čimbenike ovisno o lokaciji. Bez obzira na to hoće li se sakupljanje odvijati u središtu grada, u prigradskim područjima ili na industrijskim lokacijama, trebat će vam pravi kamion za posao – posebno dizajniran za konkretan zadatak.

Kako bi vam pomogao da napravite najbolji izbor, Renault Trucks oslanja se na svoja vozila Renault Trucks Master i Renault Trucks Master Z.E. sa šasijom i kabinom, Renault Trucks D i D-WIDE, s dizelskim ili električnim motorom.

Ukupno je dostupno nekoliko desetaka međuosovinskih rastojanja i konfiguracija, u rasponu od 3,3 do 32 tone dopuštene ukupne težine.

Za sakupljanje otpada u gradskim i prigradskim područjima, naši modeli Renault Trucks D i D WIDE kombiniraju visoku nosivost s izvrsnom manevarskom sposobnošću, fantastičnom vidljivošću i velikim kapacitetima utovara. Nebrojene predložene konfiguracije posebno su prikladne za gospodarenje otpadom – posebice verzija 6x2*4 našeg modela D WIDE, koji ima drugu osovinu za upravljanje kako bi se olakšalo upravljanje u gradovima.

Renault Trucks D

Ako su vaše aktivnosti više usredotočene na gospodarenje industrijskim otpadom, što zahtijeva veću nosivost i veću snagu, naš model Renault Trucks C idealan je za ugradnju uklonjivih spremnika, spremnika za otpad u kombinaciji s dizalicom ili transportne trake. Linija Renault Trucks C nudi do 22,8 tona korisnog tereta i motore u rasponu do 520 KS za aktivnosti koje zahtijevaju veća opterećenja.

Renault Trucks D

Brzo instalirajte karoseriju po svom izboru

Prikupljanje otpada može se ispoljiti u različitim oblicima i zahtijeva iznimno specifičnu karoseriju. Kako bi vam pomogao odabrati najbolje rješenje za vaše specifične operativne zahtjeve, Renault Trucks blisko surađuje s proizvođačima karoserije. Naša vozila mogu se prilagoditi da prihvate raznovrsne karoserije, zahvaljujući širokom rasponu opcija, uključujući specifične prepuste s unaprijed izbušenim rupama, i opcijama za ploče za montažu karoserije koje odgovaraju tipu karoserije. Zahvaljujući unaprijed ugrađenoj opremi i Bodybuilder Portalu, web-mjestu posvećenom proizvođačima karoserije s detaljima specifičnih tehničkih listova za svako vozilo, njihov je rad olakšan, a vrijeme isporuke skraćeno.

 

 

Kamioni za otpad postaju zeleni

Renault Trucks nudi prirodni plin ili 100 % električne alternative. Mnoge gradske uprave već su odabrale kamione na prirodni plin za sakupljanje svog otpada. Sa svojim motorom snage 239 kW (320 KS) i radnim dometom od gotovo 800 km, Renault Trucks D WIDE CNG model može se koristiti i u gradskim i u prigradskim područjima, a dizajniran je da bude opremljen istom karoserijom kao i druga vozila iz serije D.

Renault Trucks također se zalaže za mobilnost s nultim emisijama kroz svoje modele serija Renault Trucks D i D-WIDE Z.E. koji su 100 % električni.

Renault Trucks D

Spremnik za otpad od 26 tona, čiju je karoseriju izradio Faun Environnement, u Francuskoj se koristi u Lyonu i okolici od 2019. godine.

Prikupljanje otpada djelatnost je kojoj su električna vozila posebno dobro prilagođena. Korištenje spremnika za otpad zahtijeva veliku potrošnju goriva i emitira velike količine prašine i čestica, dok električna vozila ne emitiraju nikakve.

Potpuno električna vozila također mogu pristupiti određenim zonama s ograničenim i niskim emisijama.

 

do 800 po ruti Ovo je prosječan broj zaustavljanja i pokretanja zabilježenih tijekom rute prikupljanja otpada.

Optimizirajte upravljanje voznim parkom

Odabir rute prikupljanja otpada posebno je važan u pogledu učinkovitosti i može se redovito mijenjati. Naše pametno rješenje za upravljanje voznim parkom – Optifleet – pomaže vam u planiranju ruta na najučinkovitiji mogući način i prikazu lokacije vaših kamiona u stvarnom vremenu. Ako imate podizvođače, Optifleet omogućuje vašim partnerima preuzimanje i integraciju podataka u vlastiti sustav upravljanja.

Nadalje, sustav omogućuje slanje preciznih podataka o potrošnji i korištenju opreme: korištenje spremnika u stanju pripravnosti, usporena vožnja, koliko je puta pritisnuta papučica kočnice itd. Također možete konfigurirati prag nakon kojeg dobivate upozorenje da se vozilo previše troši i ocijeniti svoje vozače na temelju tehničkih i objektivnih podataka. Na primjer, možete provesti tečaj osposobljavanja za učinkovitu vožnju. Stručnjaci tvrtke Renault Trucks predstavit će tečajeve obuke Optifuel vašem osoblju, u stvarnim uvjetima.

Renault Trucks D

 

Sakupljanje otpada: olakšajte posao zaposlenicima

Vaši zaposlenici vrlo često ulaze i izlaze iz kamiona tijekom sakupljanja otpada. Imajući to na umu, dizajnirali smo vozila s manjim visinama stepenica i vratima koja se otvaraju do 90°, kako bismo olakšali kretanje. Naša vozila dizajnirana su kako bi se osigurala izvrsna vidljivost i kratak polumjer zaokretanja. Na primjer, konfiguracija 6x2*4 znači da se može ugraditi dodatna stražnja osovina kako bi se olakšalo kraće skretanje, što je posebno korisno za prikupljanje otpada koje treba voziti kroz gradove.

U kabini je sve dizajnirano tako da vozači imaju sve što im je potrebno za rad u najboljim uvjetima. Prostrane kabine opremljene su udobnim sjedalima, a mogu primiti do 7 mjesta s verzijom kabine za posadu. Na raspolaganju je i puno prostora za odlaganje u kojem zaposlenici mogu držati svoje stvari. Izvana mogu pohraniti svoje radne alate u posebno dizajnirane škrinje instalirane na šasiji.

Renault Trucks D

Kako bi vožnja bila ugodnija, Renault Trucks nudi automatske mjenjače na svim svojim modelima i instrumentnu ploču s lako dostupnim upravljačkim funkcijama. Kako bi se osigurala optimalna sigurnost, linija Renault Trucks D također ima:

  • Vrata Vision
  • Sustav za automatsku pomoć pri kočenju u nuždi
  • Pomoć pri pokretanju na uzbrdici.

Smanjite troškove održavanja

Vozila namijenjena prikupljanju otpada zahtijevaju značajna ulaganja. Stoga je važno dugoročno osigurati visoku učinkovitost. Renault Trucks nudi personalizirane planove održavanja koji uzimaju u obzir specifičnu uporabu vozila. U slučaju kamiona sa sustavom za pražnjenje kontejnera, na primjer, učestalost s kojom se preporučuju promjene ulja temeljit će se više na vremenskom okviru nego na kilometraži.

Kako bi se spriječili kvarovi i interveniralo prije nego što se uopće dogode, Renault Trucks razvio je uslugu predviđanja održavanja: Predict. Digitalna platforma registrira ponašanje i stvarno korištenje vaših vozila. Kada se ocijeni da je potrebna intervencija, platforma upozorava vašeg savjetnika. Savjetnik vas zatim kontaktira kako bi zakazao radnju koju treba obaviti prije nego što dođe do kvara. Na taj ćete način imati bolju kontrolu nad dostupnošću vozila i možete spriječiti nepredviđene popravke.

Ako neki dio treba promijeniti, Renault Trucks ima i program eXchange. Ova usluga omogućuje korisnicima kupnju obnovljenih dijelova po povoljnijoj cijeni, nakon što su obnovljeni u našoj specijaliziranoj tvornici. Nakon toga, svi dijelovi se ispituju i odobravaju kako bi se osiguralo da ispunjavaju iste zahtjeve kao i novi proizvodi i isporučuju se s dvogodišnjim jamstvom na ugrađene dijelove.

Financirajte i osigurajte svoje komunalne kamione

Poznajemo vašu djelatnost i sva ograničenja vezana uz gospodarenje otpadom. Stoga Renault Trucks može pružiti učinkovitu financijsku potporu. Vaš će savjetnik odrediti najbolje rješenje za financiranje i osiguranje vašeg voznog parka.

Ne ustručavajte se obratiti nam se kako biste dobili više informacija.

Set canonical URL
Off