Transportno rješenje

ALTERNATIVNE ENERGIJE: NAŠA VIZIJA

2min
Renault Trucks T on the road

Naša vizija

Alternative nergies by Renault Trucks

Naš manifest

Norme emisija za kamione mnogo su godina ispred normi emisija za automobile. Čestice, NOx i sve druge emisije onečišćujućih tvari smanjene su gotovo na nulu, posebno s postojećim Euro VI-D. Zamjena vozila stare generacije novijim vozilima stoga je značajan korak u smanjenju onečišćenja zraka.

Borba protiv globalnog zatopljenja i smanjenje emisija stakleničkih plinova postala je glavna briga. Smanjenje emisija CO2 novi je prioritet naše industrije.

Ne postoji savršena alternativa za zamjenu dizela na učinkovit način u svim primjenama i na svim tržištima. Ono čemu mi težimo jest da predložimo pravo transportno rješenje, na pravom mjestu s pravom energijom.

Dizel, kao gorivo za profesionalne primjene, i dalje je dobar odgovor na potrebe prometne industrije, posebice za regionalnim i međunarodnim prijevozom, za koji će ostati dominantno gorivo dugi niz godina. Isključivanje „svih dizelaša“ ne znači odbacivanje dizela.

Najbolje rješenje za smanjenje utjecaja na okoliš prijevoza na velikim udaljenostima jest ostati usredotočen na smanjenje potrošnje goriva. Biogoriva sljedeće generacije, posebno sintetička parafinska goriva (HVO, XTL…) pomoći će u daljnjem smanjenju emisija CO2.

Za kraće udaljenosti ili u blizini naseljenih mjesta, komprimirani prirodni plin – CNG – nudi promišljen odgovor na izazove transportne industrije. Doprinosi poboljšanju kvalitete gradskog zraka i dokazano je rješenje. Međutim, prirodni plin i dalje je prijelazna energija jer društvo očekuje napredak u pogledu emisija u usporedbi s dizelskim gorivom.

Krajnje prometno rješenje za naseljena područja mora doseći nultu emisiju. Elektromobilnost je definitivno pravo rješenje za gradske primjene, a postat će obvezna od 2025. godine. S više od 10 godina opsežnih razvojnih aktivnosti i suradnje s kupcima u ovom području, Renault Trucks je spreman učiniti električne kamione novim standardom za gradove.

Set canonical URL
Off