Popis sadržaja

Koju alternativnu energiju odabrati za svoje kamione?

6min
Renault Trucks T

Renault Trucks može podržati vaš prijelaz na održiva transportna rješenja koja stvaraju manje emisije CO2. Bilo da ste neovisni prijevoznik ili nacionalni upravitelj voznog parka, Renault Trucks ima rješenje za dekarbonizaciju po principu ključ u ruke koje je idealno za vaše poslovanje. Naši vam stručnjaci pomažu i analiziraju vaše poslovanje i poslovne zahtjeve. To će osigurati da vam možemo ponuditi učinkovita i isplativa rješenja za prijevoz tereta tijekom cijelog vijeka trajanja vaših kamiona.

Smanjenje emisije CO2 za održivi prijevoz robe

Dinamično gospodarstvo, s širenjem e-trgovine i sve većim očekivanjima krajnjih kupaca, zahtjevi koji se postavljaju pred sektor prijevoza robe sve su veći. Kako bi podržale ovaj rast na održiv način, vlade diljem svijeta provode sve strože standarde zaštite okoliša.

Zbog toga je Europska unija, pošto se obvezala regulirati emisije onečišćujućih tvari vozila od 1990. godine uvođenjem standarda Euro 1 do Euro 6 (NOx, emisije čestica, itd.), uvela novi propis s ciljem pružanja okvira i smanjenja Emisije CO2 teških gospodarskih vozila u 2019. Cilj je smanjenje od -30% do 2030. (u usporedbi s referentnim razinama iz 2019.), s privremenim ciljem od -15% do 2025. Za provedbu ovog zakonodavstva EU je koristio EU. njegov softver za simulaciju, VECTO, koji izračunava teorijske performanse CO2 svakog vozila kao funkciju njegovih ciklusa uporabe i različitih uvjeta opterećenja. Rezultati su dati u gramima CO2 emitiranog po toni i po kilometru (g/t/km).

 

% To je cilj smanjenja emisije CO2 iz industrijskih vozila do 2030. godine

The Renault Trucks solutions to support you in the decarbonisation of your fleet

Biogoriva za dizel motore

Tržišni udio vozila na fosilna goriva s dizelskim gorivom bit će smanjen kao rezultat novih propisa i tehničkog napretka u alternativnim gorivima. Međutim, ostat će većinski udio do 2030.-2035. Renault Trucks smanjio je potrošnja goriva naših T, C i K raspona za 3% u 2021., a već je dao hrabru najavu za 2022.: daljnje smanjenje potrošnje goriva do dodatnih 10% i povezanih emisija CO2.  Ako su ICE pogonski sklopovi bitni za vašu aktivnost, također imate mogućnost dekarbonizacije  Vaše poslovanje korištenjem biogoriva: obnovljiva energija koja stvara manje emisije CO2 od konvencionalnog dizela. Biogoriva su dostupna kao prva generacija (kao B100) ili druga generacija. Riječ je o sintetičkim parafinskim gorivima, kao što su hidropročišćena biljna ulja (HVO), koja mogu smanjiti emisiju CO2 do 88%. Ova opcija biogoriva dostupna je na našim Renault Trucks T, T High, C, K i D serijama.

 

Korištenje prirodnog plina

Ovisno o vašem poslu, odabir vozila na prirodni plin (CNG) moglo bi biti još jedno rješenje. Ovo je zrela tehnologija koju Renault Trucks nudi već gotovo 20 godina. Trenutačno postoje dvije verzije D WIDE CNG 320 KS: 18 ili 19 tona 4x2 konfiguracija ili 6x2*4. CNG kamioni imaju domet do 800 kilometara, a spremnicima je potrebno samo nekoliko minuta da se napune zahvaljujući konektorima kompatibilnim s NGV1 i NGV2. Korištenjem plina dobivenog iz kućanskog otpada ili bioplina, emisije CO2 mogu se smanjiti do -70%.

Renault Trucks D CNG

Saznajte više o vožnji s CNG-om

Vožnja CNG kamiona

Pročitaj članak

Transports Houtch

Pročitajte svjedočanstvo

Mnogo više od 100% električnih kamiona: globalna ponuda

 

Renault Trucks je bio prvi proizvođač koji je standardno plasirao električne kamione. S više od deset godina dokazanog iskustva iza sebe, naša mreža održava električna vozila male tonaže. Na primjer, Renault Trucks Maxity u svojoj električnoj verziji krenuo je u prodaju 2010.

Renault Trucks također je posvetio značajan dio svog istraživanja razvoju električnih vozila srednje i velike tonaže, provodeći testiranje u stvarnim uvjetima i uspostavljajući 360° podršku za kupce. Naši stručnjaci rade s vama  tijekom vašeg prijelaza na dekarbonizaciju. Razumijemo kamen spoticanja povezan s prilagođavanjem poslovanja novim tehnologijama goriva i možemo procijeniti najbolju strukturu voznog parka u skladu s vašim poslovanjem. Naši vas timovi vode od istraživanja vašeg voznog parka i zahtjeva vaših transportnih ruta i ograničenja do kraja vijeka trajanja vaših kamiona. To se postiže analizama, uslugama, preporukama u smislu infrastrukture za punjenje, financijskim alatima i rješenjima za transport. Razina podrške koju pružamo ne mijenja se bez obzira na broj vozila kojima upravljate. Ovdje smo da vam pružimo podršku u ovoj tranziciji, od upravljanja projektima do upravljanja i praćenja učinkovitosti vaše flote. Također ćemo podržati vas u svakodnevnom korištenju vaših kamiona (instalacija infrastrukture za punjenje, optimizacija potrošnje goriva, itd.).

Od 2019. nudimo 100% električni pogon na našim Renault Trucks Master, D i D WIDE asortimanima, koji pokrivaju vaše zahtjeve između 3,1 i 26 tona. Ovo je najširi raspon na tržištu, u smislu ponude vozila, i pokriva većinu primjena.

Naše rješenje za električni motor proizvodi se u našem proizvodnom pogonu Blainville u Francuskoj. Pouzdan je, isplativ i prikladan za vašu urbanu distribuciju, skupljanje kućnog otpada ili aktivnosti dostave na gradilište. Uskoro će biti dostupan za građevinarstvo, prijevoz robe, pa čak i za dugotrajne primjene.

Renault Trucks je predan održivijem prijevozu robe za dobrobit vašeg poslovanja i okoliša. Otkrijte našu trenutačnu 100% električno transportno rješenje ponudu.

Renault Trucks D E-Tech

Otkrijte kako prijeći na električne kamione

7 ključnih točaka koje treba uzeti u obzir

Preuzmite kontrolni popis

Kako financirati električni kamion?

Pročitaj članak

Renault Trucks nudi načine za povećanje vaše profitabilnosti

Renault Trucks dizajnira vozila za održivi transport, jamčeći vašu profitabilnost. Uz naše znanje i predanost smanjenju upotrebe fosilnih goriva, Renault Trucks razvija vozila na alternativna goriva. Iskoristili smo podršku naše matične grupe - Volvo Grupe, te smo u mogućnosti ponuditi vam vozila koja su pouzdana, učinkovita i profitabilna. Kao dokaz svoje nepogrešive predanosti energetskoj tranziciji, Grupa je stvorila vlastitu diviziju: Volvo Energy. Volvo Energy je odgovoran za isporuku novih, rabljenih ili popravljenih  baterija i rješenja za punjenje električnih vozila. Nadalje, Volvo Energy uspostavio je partnerstvo s glavnim igračima u industriji za razvoj gorivnih ćelija i baterija koje će nam omogućiti da ponudimo još učinkovitija električna vozila bez utjecaja na vašu profitabilnost.

renault trucks services

Smanjite utjecaj na okoliš, a istovremeno smanjite TCO

Renault Trucks je tu da vas podrži sa sveobuhvatnom ponudom od 360° usmjerenom na električna vozila, kako bi vam pružio rješenja za dekarbonizaciju "ključ u ruke" za vaše poslovanje.

Prijelaz voznog parka na dekarbonizirana vozila ne bi se trebao improvizirati. Stručna podrška je bitna za tranziciju bez problema. Kao s bilo kojom novom tehnologijom, prelazak na alternativno gorivo ponekad zahtijeva promjenu pristupa vašim prijevoznim rutama i vašem širem poslovanju. Međutim, dugoročno će vaš TCO (ukupni trošak posjedovanja) biti blizak onoj kod dizelskih vozila, ali uz mnoge dodatne prednosti:

  • Smanjenje vašeg ugljičnog otiska
  • Pristup zonama niske emisije (LEZ), koje su sve raširenije u gradskim središtima
  • Poboljšane zelene vjerodajnice za vašu tvrtku za vaše klijente i vaše partnere
  • Smanjenje fluktuacije vozača, kao rezultat udobnosti vožnje električnih vozila

Ako želite saznati više o alternativnim gorivima ili našoj ponudi električnih gospodarskih vozila, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Obratite se našim stručnjacima za dekarbonizaciju

Slažem se da će Renault Trucks prilikom slanja ovog obrasca pohranjivati i čuvati moje osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno za procjenu dostavljenih informacija i kako bi me mogli kontaktirati o ovoj konkretnoj temi. Moji podaci se također mogu prenijeti partnerima i distributerima Renault Trucksa koji će moći podnijeti moj zahtjev.
Set canonical URL
Off