Svjedočanstvo

Renault Trucks D - Italija - Fratelli Iapichino SRL

Distribucija

5min
RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL

Društvo Fratelli Iapichino prevozi nove i rabljene automobile na nosaču automobila Renault Trucks D diljem Italije. Taj su izbor pohvalili i direktori i vozači zbog njegove niske potrošnje, čvrstine i udobnosti.

FRATELLI IAPICHINO SRL

 

2008: godina osnutka.

SJEDIŠTE: Colorno, Parma.

DJELATNOST: dostava i distribucija robe.

ZEMLJA KOJU OPSLUŽUJE: cijela Italija.

14 : 14, od čega 10 vozača.

BROJ PREVEZENIH KILOMETARA: 120 do 130 000 km godišnje po vozilu.

RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL
Čime se bavi vaša tvrtka?

Fratelli Iapichino SRL obiteljsko je društvo koje se prenosi s oca na sina. Prevozimo gotovo isključivo automobile i poslujemo sa svim markama. Dolaskom krize rabljena vozila doživjela su uspon, dok su nova bila pomalo zapostavljena. Posljednje dvije ili tri godine prodaja novih vozila vratila se na staro, kao i registracije, tako da je naša djelatnost ponovno porasla. Svoj vozni park počeli smo povećavati 2012. nabavom našeg prvog vozila Renault Trucks, Renault Premium 460. Ono je otada prešlo 500 000 km, uz 5 povremenih pregleda, bez popravaka i s nekoliko litara ulja na svakih 100 000 km… Ne trebamo ni reći da nas njegovo servisiranje nije koštalo ništa!

 

Koja su ograničenja povezana s vašom djelatnošću?

E. I. — Opslužujemo teritorij cijele Italije. Dakle, naša vozila voze autocestama, ali i regionalnim, uskim i vijugavim, planinskim cestama – a takvih je u Italiji mnogo – u velikim gradovima i selima. Naša vozila moraju moći voziti svugdje, biti upravljiva i pouzdana. Nakon prvog pozitivnog iskustva s vozilom Renault Premium, ove godine odlučili smo nabaviti nove kamione Renault Trucks D. Kao i kod drugih prijevoznika, gorivo predstavlja naš najveći trošak. Moj brat i ja kontroliramo potrošnju svakog kamiona po kilometru. Utvrdili smo da Renault Trucks D ima odličan prosjek.

MIŠLJENJE
FRATELLI IAPICHINO SRL - Renault trucks D

Santo Zambaldo, vozač kamiona Renault Trucks.

„Ujutro počinjem između 6 i 7 sati, ovisno o dostavama, istovarima i odredištu. Odlazim k distributerima, dostavljam vozila, zatim se vraćam po nov teret. Jasno je da je Renault Trucks D dio nove generacije. Sve mi je nadohvat ruke i više ne moram ispuštati upravljač kako bih pristupio tipkama. Kabina je prostrana, s udobnim ležajem. Kretanje unutar vozila je jednostavno, a vidljivost i položaj upravljača izvrsni. Što se tiče sigurnosti, kamera je veliki plus jer sprječava opasnosti na cesti. Za moj posao kamion je savršen!

Nakon više mjeseci korištenja, što mislite o kamionu Renault Trucks D?

E. I. — Prvi mjeseci potvrđuju ono što smo mislili o vozilima Renault Trucks općenito i o njihovoj službi za klijente. Renault Trucks D zaista je pouzdan. Mijenjanje brzina vrlo je tiho i ugodno tijekom vožnje. Vozači mi čak govore: „Enzo, kao da upravljamo autobusom!“ Iz perspektive snage i upravljivosti, savršeno odgovara srednjim i velikim udaljenostima i također se prilagođava uskim i vijugavim cestama. Utovar i istovar su jednostavni, prilagođava se svim situacijama koje se mogu dogoditi tijekom obavljanja naših zadataka. Ali više od mog mišljenja, povratne informacije naših vozača najrječitije su kada su kvalitete kamiona Renault Trucks D u pitanju. Održavamo odnos povjerenja s njima. A nama je stalo do toga da oni budu zadovoljni svojim vozilom jer oni njime i upravljaju. Osjećaju se slobodno u kabini, a ležaj je vrlo udoban. Vozačko mjesto savršeno je prilagođeno. Voziti Renault Trucks D je kao voziti automobil. Na zavojima je vrlo stabilan i ne naginje se ni na jednu stranu.

 

 

Kako biste definirali vaš odnos s distributerom vozila Renault Trucks?

E. I. — Vrlo sam zadovoljan odnosom koji se stvorio posljednjih mjeseci: predstavnici tvrtke Renault Trucks uvijek dolaze k meni, srdačni su, ljubazni i pristupačni. Distributer pruža pravu skrb. Primjerice, kontaktirao nas je čim smo dobili vozila kako bi nam objasnio funkcije, novosti i pomogao nam iskoristiti ih na najbolji način. Konačno, za učinak game Renault Trucks osobito su zaslužni njezina pouzdanost i niski troškovi održavanja: posljednjih godina nismo imali popravaka. I uvijek smo iznenađeni dodatnim brojem kilometara koje uspijevamo prijeći kamionom Renault Trucks D!

 

Set canonical URL
Off