Transportno rješenje

VOZILA ZA RUDARSTVO: PRAVO ISKUŠENJE ZA KAMIONE

Izgradnja

5min
banner

Prijevoz u rudarstvu jedna je od najzahtjevnijih aktivnosti za kamione. Morate računati na robusna vozila koja mogu prevoziti teške terete, a pritom osigurati sigurno okruženje za vozače. Renault Trucks tu je da pomogne svojom serijom K, dizajniranom za tešku gradnju, i rasponom usluga posebno prilagođenim prijevozu u rudarskoj industriji.

Istovarivač: upoznajte se sa serijom Renault Trucks K

Serija Renault Trucks K opremljena je šasijom posebno dizajniranom za velika opterećenja, što znači da možete smanjiti broj vožnji. Naša vozila su unaprijed opremljena priključcima za jednostavno postavljanje karoserije.

Veća profitabilnost s istovarivačima prikladnim za standardne ceste

Serija Renault Trucks K zadovoljava vaše ekstremne zahtjeve za nosivost s kamionima koji se mogu koristiti na standardnim cestama i mogu prevesti do 34 tone korisnog tereta za Renault Trucks K XTREM. Njegove parabolične ili polueliptične stražnje opruge izrađene su tako da podnose opterećenja u rasponu od 13 do 32 tone. Kao takvo, vaše vozilo može se koristiti za vađenje kamena i transport na područje obrade – sve to s istim vozačem i s manje vožnji. Stoga možete ograničiti troškove prijevoza i rada, istodobno povećavajući svoj ukupni tempo i povećavajući profitabilnost.

Model Renault Trucks K na djelu u Gvineji

 

Vozila za rudarstvo: sigurnost prije svega

Pouzdanost i robusnost

Velika težina koja se prevozi na neravnom, muljevitom ili prašnjavom tlu u kamenolomima nameće velika ograničenja u pogledu opreme koju je moguće koristiti. Zbog toga – kao dio serije K posvećene teškoj gradnji – Renault Trucks nudi model K Xtrem 8x4, savršen za najteža okruženja.

Za razliku od „standardnog“ Renault Truck K, ovo vozilo ima posebnu opremu za povećanje robusnosti i zaštitu određenih elemenata posebno izloženih tijekom rudarskih radova:

  • Šasija s ojačanim uzdužnicama, kako bi se osigurala mehanička otpornost okvira

  • Parabolične opruge s 4 lopatice s podmazanim šarkama, za intenzivnu uporabu

  • Ciklonski predfiltar za zrak za filtriranje prašine

  • Spremnici predviđeni za terensku uporabu, s razmakom od tla do 50 cm

  • Zaštita svih komponenti koje bi mogle biti oštećene

Neki dijelovi, uključujući akumulator, kočnice ili opruge, izloženiji su tijekom intenzivne uporabe. Kako bi se ograničilo preuranjeno trošenje, Renault Trucks preporučuje korištenje originalnih dijelova, posebno razvijenih za vozilo i odobrenih nakon strogih ispitivanja provedenih u ekstremnim uvjetima. Kamioni kojima je lako upravljati

renault trucks K
renault trucks K

Kamioni kojima je lako upravljati

 
 

Dobro je imati robustan kamion, ali vozači također moraju imati potpunu kontrolu nad vozilom i sigurno ga koristiti. Kako bi se osiguralo pravilno upravljanje vozilom i zaštita njegovih mehaničkih dijelova, model Renault Trucks K može biti opremljen automatskim mjenjačem Optidriver XTREM. Može se pohvaliti vratilom sa šest nazubljenja umjesto četiri, posebnim zupčanicima i sustavom upravljanja promjenama stupnjeva prijenosa posebno pogodnim za ekstremna opterećenja. Osim toga, može se ugraditi jedan ili dva izuzetno spora stupnja prijenosa (Xtended) kako bi se dodatno olakšalo pokretanje vozila.

Napadni kut od 32°

Vaši vozači također mogu računati na najbolji napadni kut na tržištu i razmak između osovine i tla od 40 cm, što će spriječiti struganje ili potencijalno oštećenje prednje osovine kotača. Što se tiče upravljivosti, polumjer zaokretanja smanjuje se na nešto manje od 9 metara (konfiguracija 8x4). Renault Trucks K također ima automatsku parkirnu kočnicu koja povećava sigurnost vozača i ostalih radnika u kamenolomu.

Što se tiče udobnosti i sigurnosti, vaši se vozači mogu osloniti na sustav kočnica u slučaju nužde, kamere za provjeru okruženja kamiona, ručke za penjanje za pristup vozilu i bočnu stepenicu za nadzor tereta kamiona.

renault trucks K
renault trucks K

Upravljanje voznim parkom u stvarnom vremenu

Optifleet je usluga pametnog upravljanja voznim parkom, dostupna kako biste mogli bolje upravljati svojim transportnim lancem od rudnika do područja za obradu robe. Ovo rješenje olakšava svakodnevne zadatke, omogućavajući vam da upravljate voznim parkom u savršenom skladu sa svakodnevnom upotrebom.

Uštedite na gorivu, poboljšajte upotrebu vozača i vozila, pratite radno vrijeme motora, geolocirajte svoje vozilo i primajte upozorenja o njegovoj preciznoj lokaciji u stvarnom vremenu zahvaljujući geobarijerama.

Uz Optifleet možete dijeliti podatke svog vozila s kim god želite, kad god želite i kako god želite putem web-portala, mobilne aplikacije ili integriranjem podataka u sustav treće strane (API).

Smanjite troškove održavanja

Pri radu u rudniku, određeni dijelovi vozila poput ovjesa ili kočnica brže će se istrošiti od drugih. Kako bi se smanjili troškovi održavanja, Renault Trucks predlaže korištenje dijelova eXchange. Cilj je vratiti rabljene dijelove, obnoviti ih, provesti odgovarajuća ispitivanja i ponovno vratiti u vozila. Isporučuju se s dvogodišnjim jamstvom na ugrađene dijelove te ispunjavaju iste zahtjeve u pogledu kvalitete i performansi kao i novi proizvodi, ali po nižoj cijeni.

Iskoristite naše financijske ponude prilagođene rudarskoj djelatnosti

U rudarskom sektoru kilometraža nije glavni uzrok trošenja vozila. Zbog toga Renault Trucks nudi rješenja za financiranje i osiguranje savršeno prikladna za kamione za rudarstvo. Nadalje, ako trebate nadograditi karoseriju, trajanje postupka razvoja karoserije uzimamo u obzir i nudimo planove financiranja i trajanja koja nikada neće ugroziti vaše aktivnosti.

Slobodno nam se obratite za bilo kakav prilagođeni savjet ili ponudu.

Povećajte profitabilnost rudarskog prijevoza

Rudnici rade neprekidno. Svaki prekid u transportnom lancu dovodi do ogromnog gubitka na vašoj strani. Kako bi se povećalo vrijeme rada vaših vozila, Renault Trucks nudi opciju Predict. Cilj je spriječiti umjesto liječiti kvarove. Informacije o vozilu šalju se na namjensku digitalnu platformu koja prati uporabu i upozorava vašeg savjetnika na sve potrebne intervencije. Savjetnik će zatim zakazati sastanak s vama kako bi zakazao radnje održavanja u trenutku koji ne ometa vašu djelatnost.

Kako rudnik u kojem radite ne mora imati servisno mjesto u blizini, nudimo i mobilne radionice. Jedan ili više tehničara doći će na vašu lokaciju kako bi obavili radove održavanja na vašim vozilima.

OBRATITE NAM SE ZA VIŠE INFORMACIJA!

Slanjem ovog obrasca prihvaćam da će Renault Trucks pohraniti i čuvati moje osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno za ocjenu pruženih informacija i kako bi mi se mogao obratiti u vezi s ovom određenom temom. Moji se podaci također mogu prenijeti Renault Trucks partnerima i distributerima koji će moći obraditi moj zahtjev.
Set canonical URL
Off