Svjedočanstvo

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M – ŠPANJOLSKA – FANDIÑO

Distribucija

6min
RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO

FANDIÑO

 

Fandiño je jedna od vodećih tvrtki u prodaji i distribuciji smrznutih obroka diljem sjeverozapada Španjolske. Svaki dan Jose Luis, prodajni zastupnik, isporučuje proizvode za volanom Renault Trucks D 2.1 m opremljenog hladnjačom.

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO
Možete li nam reći nešto o svom radu u tvrtki Fandiño?

José Luis — Ja sam prodajni zastupnik i obavljam svoje dnevne isporuke diljem Asturije za volanom Renault Trucks D Cab 2.1 m. Fandino prodaje i distribuira smrznutu hranu za zajednice i restorane gotovo 60 godina. Upravo ovdje, u Avilesu, koordiniramo aktivnosti naše distribucijske mreže s Asturijom, Kantabrijom, Leonom, Zamorom, Valladolidom itd. Nudimo širok asortiman proizvoda, prilagođenih potrebama naših kupaca, od predjela do slastica. Prijevoz je ključni čimbenik u našem poslovanju, jer moramo biti u mogućnosti jamčiti kvalitetu proizvoda u svakoj fazi procesa, što znači očuvanje hladnog lanca. Dan započinjem u 7 sati. S kolegama pripremam kamione za krug isporuke. Isključujemo noćno napajanje kojim čuvamo zamrznutu hranu, pripremamo dokumente i zatim krećemo na cestu. Svaki tjedan prolazimo unaprijed definiranim rutama isporuke, uglavnom za redovne kupce. Naš dan završava oko 18 ili 19 sati kad se vratimo u glavni ured i napunimo vozila narudžbama za sljedeći dan.

 

 

Što čini Renault Trucks D Cab 2,1 m prikladnim za vašu aktivnost?

J.L — Vozilo savršeno odgovara našim potrebama u smislu upravljivosti, pouzdanosti i robusnosti. Omogućuje nam da potpuno bezbrižno planiramo svakodnevni rad i ispunimo preuzete obveze prema svojim kupcima. SVE što trebamo učiniti je pridržavati se plana servisiranja kako bismo izbjegli kvarove koji bi ometali naš rad i odgodili isporuke. Stoga nam daje veliku sigurnost i samopouzdanje. Ovo me vozilo iznenadilo i niskom potrošnjom goriva, iako se mnogo vozim po gradovima, selima i planinskim cestama gdje je potrošnja veća.

Poslujući prethodnih 60 godina, Fandiño je preuzeo potpunu kontrolu nad cijelim hladnim lancem kako bi jamčio kvalitetu svojih proizvoda. Njegova vozila godišnje pređu 60 000 do 70 000 km. Omogućuju vozačima da se potpuno bezbrižno raduju svom radnom danu i poštuju svoje obveze prema kupcima.

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO
NISKA POTROŠNJA

Tehnologija, aerodinamika i inteligentna vožnja omogućuju znatno smanjenje potrošnje goriva.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA KAROSERIJE

Nekoliko mehaničkih i električnih uređaja koji olakšavaju montažu karoserije unaprijed je ugrađeno, a dizajnirani su tako da zadovoljavaju sve vrste aktivnosti.

JEDNOSTAVNOST UPRAVLJANJA

Smanjen krug zaokretanja, kratak prednji prepust i kompaktna kabina čine vozila iz serije D iznimno jednostavnim za upravljanje

Kako se ponaša u naseljenim mjestima i na planinskim cestama?

J.L — Na serpentinama i u selima u koja zalazim svaki dan, Renault Trucks D Cab 2.1 m stvarno mi olakšava život. Jednostavan je za upravljanje, daje dobru vidljivost, lako se parkira i vozi, unatoč svojoj veličini. Također mi omogućuje nesmetanu vožnju na prometnim ili zakrčenim mjestima. I prije svega, što je vrlo važno, mogu parkirati u zonama gdje pristup može biti ograničen i težak. Na planinskim cestama, njegova jednostavnost upravljanja u kombinaciji sa snagom omogućuje mi da prijeđem planinske prijevoje. Čak i kada je tlo sklisko zimi ili kada pada kiša, vrlo je lako voziti jer je sve nadohvat ruke. Ima vrlo jednostavan i robustan mjenjač, kao i nekoliko pomagala za vožnju, kao što je pomoć pri parkiranju unatrag koja zaustavlja vozilo ako postoji opasnost od udarca. Na planinskim prijevojima. Moj retarder osigurava da ne moram pretjerano kočiti, što mi omogućuje sigurnu vožnju, bez umaranja.

NOVOSTI O...

PRIJEVOZ HLADNJAČAMA U ŠPANJOLSKOJ: PROCVAT SEKTORA

Zbog procvata izvoza voća i povrća, španjolski prijevoznici neprestano nadograđuju i proširuju svoje vozne parkove vozilima s kontroliranom temperaturom.

RASTUĆE TRŽIŠTE

In 2015, registrations of Spanish refrigerated trailers and semitrailers went up by U 2015. godini broj registracija rashladnih prikolica i poluprikolica u Španjolskoj porastao je za 36 %. Prema službenim podacima specijalizirane strukovne udruge proizvođača, prodaja ovih priključnih vozila činila je 40 % prodaje u tom segmentu. Brojke koje puno govore o dobrom stanju prijevoza pod kontroliranim temperaturama na Iberijskom poluotoku.

OPORAVAK POSLOVANJA

Postignuta razina uspješnosti nedvojbeno je potaknuta općim oporavkom gospodarske aktivnosti i dominacijom španjolskog izvoza voća i povrća, koji se prevozi cestom i isporučuje u cijeloj Europskoj uniji. Španjolska je trenutačno vodeći izvoznik svježeg voća i povrća u Europi i na trećem je mjestu u svijetu nakon Kine i SAD-a.

REFRIGERATED TRANSPORT IN SPAIN - Renault truck D
POVOLJNA GOSPODARSKA KLIMA

Potaknute ovom situacijom, prijevozničke tvrtke povećale su svoje kapacitete i vozne parkove, čime su zadržale svoju konkurentnu prednost na europskom tržištu.

Kako ocjenjujete udobnost kabine?

J.L — Provodim puno vremena za volanom svog Renault Trucks D Cab 2.1 m, tako da za mene udobnost predstavlja sigurnost, jer ako sam manje umoran, više sam budan i učinkovit. Sjedala su vrlo udobna. Položaj upravljača može se podesiti, posebno s obzirom na dubinu. Naslon za glavu i nasloni za ruke također se mogu prilagoditi za duga putovanja. Ovom kamionu je također lako pristupiti. U mom poslu, moramo ući i izaći iz kabine nekoliko puta dnevno. A radeći u urbanim područjima, postoji niz drugih vrlo važnih značajki na kamionu u osjetljivim situacijama, kao što su kočenje u nuždi ili dobra upravljivost.  Tu u potpunosti dolazi do izražaja superiornost ABS sustava kao i držanje vozila na cesti. Da rezimiram, rekao bih da je Renault Trucks D cab 2.1 m uvjerljivo siguran radni kamion u svakom pogledu. Pouzdan je u svakodnevnoj upotrebi, kao i svestran i robustan, u svakoj situaciji.

Set canonical URL
Off