Transportno rješenje

Koji je kamion alternativne energije pravi za moj posao?

Zelene energije

3min
Renault Trucks Z.E.

Kako odabrati pravi kamion za svoj posao? Kojim kriterijima trebam dati prioritet na temelju svojih poslovnih ograničenja i ciljeva? Za koju vrstu energije da se odlučim? Mnogi prijevoznici sada si postavljaju upravo ta pitanja. Renault Trucks je tu da im pomogne pronaći najbolje rješenje.

Današnji industrijski krajolik daleko je od jednostavnog za prijevoznike. Kao da zdravstvena kriza 2020. nije bila dovoljno loša, regulatorna i financijska ograničenja stalno se povećavaju. Ograničenja pristupa gradskim središtima, pritisak korisnika koji žele koristiti samo ekološki prihvatljive pružatelje prijevoza, žestoka konkurencija između pružatelja usluga, ratovi cijena... ograničenja poput ovih dodaju stvarnu složenost zadatku odabira najprikladnijih vozila za vaše poslovanje, posebno kada želite koristiti alternativnu energiju.

Kriteriji odabira... pitanja koja si morate postaviti

Pravi izbor izvora energije i vozila razlikovat će se ovisno o geografiji, lokalnom zakonodavstvu i propisima te rutama i/ili prijeđenim udaljenostima. Za prijevoz tereta na velike udaljenosti koji pokriva stotine milja dnevno bez povratka u skladište, najbolji izbor bi bio B100 biodizel, koji može smanjiti emisiju CO2 do 60%.

Za regionalnu distribuciju koja pokriva manje od 250 milja dnevno s vozilima koja se vraćaju u bazu radi punjenja baterije preko noći (6 do 12 sati, ovisno o vrsti terminala koji koristi konvencionalnu utičnicu), električni kamion bi bio izvrsno rješenje. Posebno se preporučuje za noćnu dostavu u gradskim središtima, jer su električni kamioni vrlo tihi i generiraju nultu lokalnu emisiju tijekom upotrebe (osim čestica povezanih s kočenjem, što se odnosi na sva vozila).

Treća moguća vrsta alternativne energije je komprimirani prirodni plin (CNG). Može doći iz podzemne eksploatacije (fosilni plin) ili od prerade kućnog i zelenog otpada (bioplin), a može dovesti do smanjenja emisije CO2 do 70%. Domet vozila može biti čak 500 milja i, kao kod dizel kamiona, punjenje traje samo nekoliko minuta, zahvaljujući konektorima kompatibilnim sa standardima VNG1 i VNG2.

Ukupni trošak vlasništva i podrška stručnjaka Renault Trucksa

Koju god vrstu alternativne energije ili održivog goriva njegovi kupci razmatraju, Renault Trucks im pomaže identificirati najprilagođenije rješenje i vozilo za svoje poslovanje. Renault Trucks predlaže niz sustava temeljenih na metodologiji koje kupci mogu koristiti za izračun ukupnih troškova vlasništva (TCO) uz pomoć svog prodajnog savjetnika. Ovaj izračun uključuje niz različitih kriterija, uključujući početnu kupovnu cijenu ili financijske troškove (standardni zajam, leasing/kupnja zakupa, financijski najam itd.), sve dostupne državne poticaje, lokalne/nacionalne poreze, troškove goriva/energije i održavanje vozila troškovi. Krajnji cilj je pružiti najopsežniju moguću podršku pri odlučivanju kako bi se osiguralo da svaki kupac koristi pravu energiju za pravu primjenu u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Konačno, Range Simulator je alat za pomoć pri kupnji koji prodajno osoblje Renault Trucksa koristi kako bi svojim klijentima pomoglo u uspješnom prijelazu na elektromobilnost. Može simulirati korištene rute, prevezeni teret, kilometražu i vremenske uvjete kako bi identificirao najprikladnije rješenje. Toliko je precizan da može izračunati koliko će energije ostati na kraju rute isporuke!

Sva ova rješenja pomažu prijevozničkim tvrtkama da odaberu i upravljaju vozilima koja manje zagađuju, energetski učinkovitija i kompatibilna s obnovljivim izvorom energije koji odgovara njihovom poslovanju, s krajnjim ciljem smanjenja CO2 i lokalnih emisija kao što su dušikovi oksidi (NOx) i fine čestice. To je bitno za predviđanje budućnosti prihvatljivije za okoliš.

Set canonical URL
Off