Izvještaj

LEASING ELEKTRIČNIH KAMIONA JE PRAKTIČAN, EKOLOŠKI PRIHVATLJIV I TROŠKOVNO UČINKOVIT

Zelene energije

3min
Renault Trucks E-Tech range

Jean Francesco Hächler je zastupnik za državu u Renault Trucks Financial Services. On nudi kupcima tvrtke Renault Trucks – uključujući Carlsberg – izbor rješenja za leasing koja pružaju proračunske i operativne pogodnosti.

„Živim i radim u Zürichu, jednom od najvećih svjetskih bankarskih i financijskih centara. Zajedno s ostatkom Švicarske, gradski prijevoz u mom gradu prelazi na rješenja e-mobilnosti za poboljšanje kvalitete života u središtu grada i smanjenje ukupnih emisija CO2. Osobno mogu samo pozdraviti taj trend prelaska na čišća, energetski učinkovitija i tiša prijevozna rješenja koja su kompatibilna s energijom iz obnovljivih izvora.

electric truck leasing Renault Trucks Financial services
Električnim kamionima financiram eko-mobilnost.  

Moj posao u Renault Trucks Financial Services uključuje sastavljanje financijskih rješenja za tvrtke koje žele dodati jedan ili više električnih kamiona u svoj vozni park. Gotovo uvijek preporučujem leasing umjesto izravne kupnje. S obzirom na ukupni trošak vlasništva (TCO) električnih kamiona, leasing ima puno više smisla iz financijskog aspekta. Koje su prednosti za korisnike Renault Trucks Financial Services*? Sve što trebaju učiniti je voziti; mi se brinemo za sve ostalo! Jednostavno rečeno, Renault Trucks preuzima odgovornost za održavanje. Ako postoji i najmanji problem s kamionom, proizvođač ga rješava i vraća vozilo na cestu u najkraćem mogućem roku: to je prava bezbrižnost.

 

E-mobilnost postaje ključna za dobivanje novih ugovora  

Postoje i vrlo praktične financijske koristi za prijevoznike koji koriste električne kamione. Povrh koristi u smislu imidža tvrtke – eko-mobilnost se smatra sve važnijom u svim sektorima industrije i postaje ključ za dobivanje novih ugovora, a ne treba plaćati ni cestarinu. Primjerice, u Švicarskoj su električni kamioni potpuno oslobođeni plaćanja cestarine, što znači uštedu od 20 000 CHF (18 980 EUR) za kamion koji prelazi 35 000 kilometara godišnje.

To je svakako bio faktor za Carlsberg kada je tvrtka u veljači ove godine potpisala veliki ugovor s tvrtkom Renault Trucks za 20 D Wide Z.E. 26-tonskih kamiona. Ovim 100 % električnim vozilima upravljat će Carlsbergova švicarska podružnica, pivovara Feldschlösschen Brewery. Svih 20 kamiona svakodnevno će prelaziti od 100 do 200 kilometara kako bi opskrbili korisnike pivovare iz njezinih 15 logističkih centara. Jako sam ponosan što sam odigrao svoju ulogu u uređivanju financija za ovaj povijesni ugovor.“

*Renault Trucks Financial Services je financijska i osiguravajuća usluga tvrtke Renault Trucks, podružnice Volvo Grupe.

Profil

Zastupnik za državu i specijalist za neuobičajene poslove leasinga, Jean Francesco Hächler magistrirao je korporativne financije na Sveučilištu primijenjenih znanosti i umjetnosti u Luzernu. Karijeru je započeo u Credit Suisse 2001. godine. Nakon što je proveo šest godina u Xerox Leasingu, pridružio se tvrtki Renault Trucks Finance 2017. godine. Njegovi uspjesi uključuju uređivanje financija za ispunjavanje ugovora grupe Carlsberg za 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26-tonskih kamiona.

Jean Francesco Hachler
Set canonical URL
Off