PRIOPĆENJA ZA TISAK

RENAULT TRUCKS USVAJA RJEŠENJA ZA POPISIVANJE I FOTOGRAFIRANJE POMOĆU DRONOVA

Mreža

5min

Renault Trucks odlučio je početi koristiti bespilotne letjelice u svojoj tvornici Axle kako bi prevladao izazove i povećao učinkovitost u popisivanju inventara. Proizvođač također koristi bespilotne letjelice u svom poslu s rabljenim vozilima kako bi snimio bolje fotografije svojih kamiona.

Dron za inventuru u tvornici Axle

Popisivanje inventara često je zamoran zadatak za zaposlenike, a ponavljajući neergonomski pokreti ponekad mogu dovesti do poremećaja mišićno-koštanog sustava.

Zbog toga Renault Trucks Axle centar u Lyon Saint-Priestu u Francuskoj sada koristi dron za obavljanje operacija kontrole inventara koje je do sada ručno provodio zaposlenik koristeći dalekozor.

Koristeći ugrađene značajke mapiranja i unaprijed utvrđeni plan leta, dron čita barkodove na paletama pomoću tri skenera na prednjoj strani. Može napraviti inventuru na lokaciji u roku od 6 sekundi, što je deset puta brže nego s ručnim sustavom.

Fotografije se također snimaju na svakoj lokaciji, što omogućuje jednostavan pregled svih problema na paletama.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

„U suradnji s našim partnerom Hardisom proučavali smo pozicioniranje i specifične karakteristike naših skladišnih polica kako bismo sastavili precizan plan leta i programirali ga na tabletu. Dron može raditi na nekoliko stotina lokacija“, objasnio je Vincent Marlinge, upravitelj tvornice Renault Trucks Axle. Operaterima je lako naučiti kako koristiti uređaj zahvaljujući njegovom intuitivnom sučelju. Uređaj je potpuno autonoman: operater nadzire plan leta umjesto da upravlja dronom.

Nakon završetka inventure, alat prikazuje vizualni prikaz sukladnih i nesukladnih lokacija, omogućujući logističkim operaterima da usmjere svoje napore na nesukladnosti s informacijskim sustavom, čime se štedi puno vremena. Dron jamči točne informacije o zalihama i sprječava prekid proizvodnje.

„Fotografski“ dronovi za centar za rabljena vozila

Renault Trucks centar za rabljena vozila u Lyon Saint-Priestu također uvodi dronove za snimanje 360º fotografija koje će biti dostupne na platformi za e-trgovinu rabljenim kamionima: www.used-renault-trucks.com. Kupci će moći vidjeti slike visoke kvalitete kako bi lakše odabrali rabljeno vozilo.

Svaki dron spojen je na osam markera koji ga vode prema unaprijed utvrđenom planu leta. Pod nadzorom operatera, uređaj trenutačno snima snimke, a za fotografiranje cijelog vozila potrebne su samo tri minute.

„U tvrtki Renault Trucks sve kupce tretiramo jednako, bez obzira na to kupuju li novo ili rabljeno vozilo. I pored toga što štedimo vrijeme bespilotnim letjelicama, ove fotografije studijske kvalitete u 360º ispunjavaju iste standarde kao i one koje koristimo za nova vozila“, objasnio je Pascal Philis, menadžer za digitalna rješenja.

Ovaj pilot-postupak bit će uveden u centru za rabljena vozila u Lyonu u jesen 2019. prije nego što bude uveden na međunarodnoj razini.

Set canonical URL
Off