Transportno rješenje

Pouzdanost električnih kamiona: prebacite se na elektromobilnost s lakoćom

Elektromobilnost

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Prijelaz na potpuno električnu flotu kamiona često dovodi do pitanja u vezi s pouzdanošću: jesu li električna vozila robusna? Je li radni domet dovoljan za povratna putovanja? Kako ih naplaćujete? Tko je odgovoran za održavanje vozila? Je li to najbolje rješenje za dekarbonizaciju moje flote? Otkrijte sva jamstva koja Renault Trucks može pružiti kako biste mogli ulagati bezbrižno.

Električna vozila: provjerena tehnologija Renault Trucks

Renault Trucks bio je prvi proizvođač gospodarskih vozila koji je na tržište iznio niz električnih vozila s hibridnim kamionom: Premium Distribution Hybrys Tech objavljen 2009. Godine 2010. Maxity Electric lako gospodarsko vozilo dodano je u katalog. Potom smo s partnerskim kupcima razvili električne kamione teške tonaže, u stvarnim radnim uvjetima, a 2018. smo izdali Master Z.E. na tržište. Prikupili smo tisuće podatkovnih točaka kako bismo poboljšali njihovu izvedbu: podatke o bateriji, infrastrukturu i podatke o upravljanju punjenjem uz povratne informacije vozača.

Ovo iskustvo nam je omogućilo da tvrtkama ponudimo niz potpuno električnih kamiona druge generacije danas, osiguravajući potpuni mir bez utjecaja na vašu profitabilnost. Slično tome, naši stručnjaci su obučeni i prolaze stalnu obuku za električna vozila; bilo da su to inženjeri koji dizajniraju i konfiguriraju vaše kamione, mehaničari koji servisiraju u našim radionicama ili prodavači u zastupništvima.

Renault Trucks E-Tech range

Danas nam mnoštvo prijevoznika različitih veličina povjerava i predani su svojoj energetskoj tranziciji. Od lansiranja 2018. prodali smo više od 400 Master Electric vozila našim kupcima. Evo nekoliko nedavnih primjera: nakon što je 2020. započela kućnu isporuku s 20 Renault Trucks E-Tech Master, švicarska zadruga Migros Aare preuzela je isporuku 20 dodatnih vozila 2021. Švicarska tvrtka Feldschlösschen, podružnica Carlsberg grupe, imala je 20 Vozila Renault Trucks E-Tech D u funkciji su od početka 2021. za obavljanje dnevnih obilazaka dostave piva u planinskim područjima. U rujnu 2021. tvrtka Urby (Groupe La Poste), francuski stručnjak za logistiku prve/posljednje milje, napravila je isti izbor sa svojom narudžbom od 20 vozila Renault Trucks E-Tech D.

Tehnologija električnih vozila najzrelija je i najučinkovitija opcija za dekarbonizaciju vaše aktivnosti 

Električna tehnologija najbolja je opcija za dekarbonizaciju vaše aktivnosti jer je već razvijena i njezina se izvedba neprestano poboljšava. Radni raspon baterija se i dalje povećava, što znači da će sve upotrebe biti pokrivene do kraja desetljeća. Također bismo željeli naglasiti da ova tehnologija stvara nultu emisiju NOx i tiha je tijekom rada. 

Nadalje, važno je uzeti u obzir sveobuhvatni utjecaj električne tehnologije na smanjenje emisija CO2. Doista, u Europi se sektor električne energije sve više dekarbonizira. To je zato što se uglavnom proizvodi iz obnovljive ili nuklearne energije. Trenutačno električna vozila predstavljaju smanjenje emisije CO2 od 55% u usporedbi s fosilnim dizelskim gorivom.  

U smislu energetske učinkovitosti, dostupnosti, ulaganja i troškova korištenja, električna energija je najzrelija alternativna energija. 

Prešli su na struju: svjedočanstva

Grupa Delanchy preuzima električne kamione od Renault Trucks

Svake večeri 15 vrhunskih trgovina u Parizu prima svoje isporuke električnim kamionom

Feldschlösschen : Od 2013. naši električni kamioni daju nam konkurentsku prednost

Električni kamioni: dokazane performanse

Kupci koji su naručili ili testirali električne kamione svi primjećuju istu stvar: električna energija radi! Vozače također osvaja glatka vožnja i odsutnost vibracija. Kada se svede na bitno pitanje radnog dometa, tu leži učinkovitost. Za aktivnosti dostave, baterija od 52 kWh Renault Trucks E-Tech Master osigurava stvarni radni domet vozila od 200 km (244 km radnog dometa tijekom WLTP gradskog ciklusa) s mogućnošću potpunog punjenja u samo tri sata ili 80% u dva sati. Slično tome, za distribucijske aktivnosti, stvarni radni domet vozila Renault Trucks E-Tech D do 400 kilometara znači da možemo zadovoljiti praktički sve zahtjeve prijevoznika u ovom sektoru. Njemačka tvrtka DB Schenker testirala je vozilo Renault Trucks E-Tech D 16 opremljeno baterijom od 264 kW u svojoj podružnici Saint-Etienne (Francuska), koja se bavi kurirskom djelatnošću.

"U brdovitim predjelima i pri niskim temperaturama praćenje performansi vozila omogućilo nam je postizanje prosječnog radnog dometa od 220 kilometara u zimskim uvjetima."

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Iznad maksimalnog radnog raspona, najvažnije je ponuditi vam radni raspon koji odgovara vašim stvarnim zahtjevima, bez obzira na vašu aktivnost: urbana ili regionalna distribucija, dostava na gradilište ili odvoz otpada. Naši stručnjaci predložit će model(e) električnih kamiona koji najbolje odgovaraju vašoj profesionalnoj primjeni i vrsti putovanja koje će vaši kamioni obavljati. Stavit ćemo vam na raspolaganje alate za simulaciju i osigurat ćemo flotu električnih kamiona za testiranje u stvarnim uvjetima. Pokrivamo vaše potrebe s našim vozilima od 16, 19 i 26 tona, a uz vaš doprinos možemo ih prilagoditi kako bi imali točan broj baterija za vaše potrebe: od tri do šest. Općenito, većina naših kupaca odlučuje se za kamione s četiri baterije. 

Sve veća izvedba 

Električna tehnologija je u stalnom razvoju i učinkovitost električnih kamiona danas je usporediva s onom dizelskih vozila u aktivnostima dostave i distribucije. Uz poticaj ulaganja proizvođača automobila i teških gospodarskih vozila, učinkovitost baterije i dalje napreduje: ne samo u smislu radnog dometa, već i mogućnosti brzog punjenja, posebno pri djelomičnom punjenju. To je osnovni trend, dugoročno gledano, koji je podržan stvaranjem specijaliziranih infrastruktura. 

Infrastruktura prilagođena električnim vozilima

Ekosustav elektromobilnosti također se razvija i implementira paralelno s tehnološkim napretkom. U proljeće 2021. ACEA (Europsko udruženje proizvođača automobila), čiji je Renault Trucks član, objavila je bijeli papir za utvrđivanje zahtjeva proizvođača u pogledu stanica za punjenje diljem Europe. Cilj je kvantificiran: osigurati 10.000 do 15.000 javnih punionica do 2025. i povećati tu brojku na 50.000 do 2030.. Konkretno, gustoća punionica značit će da se nova povratna putovanja mogu organizirati tijekom obavezne 45-minutne stanke za vozača svaka 4 sata i 30 minuta. 

Opsežan i prilagođen ugovor o održavanju za potpunu bezbrižnost

Učinkovitost baterije i životni vijek često su izvor pitanja koja postavljaju prijevoznička poduzeća. Kako bismo uklonili bilo kakvu preostalu sumnju u vašem umu, obvezujemo se jamčiti da razine performansi baterija neće pasti ispod 80% kapaciteta napunjenosti baterije, bez obzira na njihovu starost, tijekom cijelog trajanja ugovora. Mi smo jedini proizvođač koji je u stanju preuzeti takvu obvezu. Renault Trucks E- Tech Master baterije pokrivene su jamstvom od 8 godina ili 160.000 km. Na kraju vašeg roka najma, obvezujemo se preuzeti bateriju i upravljati njezinim drugim vijekom trajanja, a zatim reciklirati. U biti, naša prilagođena podrška jamči da se vašim električnim voznim parkom može upravljati bezbrižno. 

Isto tako, nudimo ugovor o održavanju koji uključuje fiksna mjesečna plaćanja koja kombiniraju financiranje, osiguranje, servisiranje, održavanje i jamstvo performansi baterije. Možete računati na naše tehničare koji su obučeni za održavanje električnih vozila i gustoću naše mreže za servisiranje vaših električnih kamiona s potpunim mirom

Uz okruženje bez ikakvih problema i bezbrižnosti koje stvara naša prilagođena podrška, možemo vam pomoći u vašem prijelazu na elektromobilnost s potpunim mirom: naši stručnjaci za financijske usluge Renault Trucks savjetovat će vas o paketima financiranja i osiguranja koji su najprikladniji za vas, uključujući financiranje infrastrukture za punjenje. Također ćemo vas obavijestiti o dostupnim državnim paketima pomoći koje možete zatražiti.

Možete uživati u prednostima cjelokupne naše stručnosti u električnim vozilima i našem znanju o održavanju i servisiranju kako bismo vaš prelazak na električna vozila učinili što jednostavnijim. Ne ustručavajte se kontaktirati nas kako biste saznali više.

Slažem se da će prilikom podnošenja ovog obrasca Renault Trucks pohraniti i čuvati moje osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno za procjenu dostavljenih informacija i kako bi me mogli kontaktirati u vezi s ovom specifičnom temom. Moji se podaci također mogu prenijeti partnerima i distributerima Renault Trucks koji će moći obraditi moj zahtjev.
Set canonical URL
Off