VIJESTI

OPTIFUEL CHALLENGE 2017: TKO ĆE OSVOJITI PLASMAN U FINALE?

3min
OPTIFUEL CHALLENGE 2017

Četvrto izdanje natjecanja Optifuel Challenge, posvećeno ekonomičnoj vožnji koje organizira Renault Trucks, počinje. Ukupno, 2 500 međunarodnih vozača odmjeriti će snage, u svojim zemljama, za upravljačem 13-litarskog modela Renault Trucks T Optifuel. Najbolji vozač svake zemlje, koji uspije potrošiti malo goriva bez smanjenja komercijalne brzine, plasirat će se u veliko međunarodno finale koje će se održati na jesen 2017.

Glavnu ulogu u smanjenju potrošnje naravno igra kamion, ali nešto je i na vozaču, što će Optifuel Challenge pod pokroviteljstvom Renault Trucks i pokazati. Od 2012. ovo natjecanje posvećeno racionalnoj vožnji, nagrađuje svake dvije godine najboljeg međunarodnog ekonomičnog vozača. Više od 2 500 međunarodnih vozača iz 30 zemalja natjecat će se za upravljačem modela Renault Trucks T. Od travnja 2017., karavana od deset kamiona Renault Trucks T480 vozit će europskim cestama.

Ta su vozila opremljena najnovijim inovacijama na području smanjenja potrošnje goriva. Opremljena su aerodinamičnim elementima kao što su krovni deflektori, bočni deflektori ili bočne oplate i produžeci oplate. Opremljena su 13 litarskim motorima Euro 6 Step C sa sustavom ubrizgavanja common rail te nude blokiran način rada power, eco cruise s načinom rada kontroliranog zaustavljanja motora Optiroll, kompresor zraka s mogućnošću isključenja, pumpu za usmjeravanje promjenjivog protoka i funkciju automatskog isključenja motora. Ti su kamioni najnovije generacije također opremljeni intuitivnim sustavom regulacije brzine koji je spojen s GPS-om te omogućuje strategiju mijenjanja brzine, ubrzanja i brzine vozila reljefima planiranih dionica. Sve je to oprema koja sve više povećava rentabilnost prijevoznika.

Nakon kruga predkvalifikacija, najbolji ekonomični vozači svake zemlje odmjerit će snage u državnom finalu. Najbolji ekonomični vozač svake zemlje koji sudjeluje na natjecanju nastupit će u velikom međunarodnom finalu Optifuel Challenge, koje će se održati u listopadu 2017. Od travnja 2017.: predkvalifikacije Svaka zemlja koja sudjeluje u izazovu Optifuel Challenge organizira predkvalifikacije.

Listopad 2017.: Međunarodno finale Najbolji ekonomični vozač svake od 30 zemalja koji sudjeluje na natjecanju nastupit će u velikom međunarodnom finalu koje će se održati u listopadu 2017. Finale će se održati u dvije faze: sudionici će prvo odgovoriti na upitnik radi provjere njihova znanja o ekonomičnoj vožnji, nakon čega će odraditi vožnju na otvorenoj cesti od četrdesetak minuta za upravljačem modela Renault Trucks T Optifuel. Pobjednik će biti vozač koji uspije potrošiti malo goriva bez smanjenja komercijalne brzine.

Popis 30 zemalja sudionica: Alžir, Belgija, Bugarska, Čile, Hrvatska, Estonija, Francuska, Finska, Mađarska, Izrael, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Maroko, Norveška, Nizozemska, Poljska, Portugal, Češka, Rumunjska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švicarska, Tunis, Ukrajina.

Set canonical URL
Off