Novosti


 

06.06.2017

OPTIFUEL CHALLENGE 2017

U Hrvatskoj smo ove godine po prvi puta pokrenuli natjecanje u ekonomičnoj vožnji koje je namijenjeno za sve vozače Renault Trucks kamiona. Želja nam je ukazati na činjenicu da važnu ulogu u smanjenju potrošnje goriva ima i vozač kamiona, što smo tijekom kvalifikacijskih krugova ali i samog finala uspješno pokazati.

Nakon dva kruga predkvalifikacija koja su trajala 10 tjedana, najbolji ekonomični vozači su u subotu 3.6.2017. sudjelovali na nacionalnom finalu. Natjecali su se vozači iz 9 različitih poduzeća:

Ime

Prezime

Poduzeće

Josip

Jelečki

Natron Produkt d.o.o.

Krunoslav

Lesar

BMD Logistika d.o.o.

Siniša

Varaždinec

Jurčec Transport d.o.o.

Dado

Romac

Draga Sadra d.o.o.

Josip

Stjepanović

B.P.A.C. d.o.o.

Ivan

Cerovec

Zedra d.o.o.

Krsto

Ljubaj

SS Transporti d.o.o.

Mario

Denžić

Parabić Stjepan s.p.

Josip

Vuzmek

Vladimir Družinec s.p.

 

 

Osim tehnika vožnje koja se uzimala u obzir za bodovanje, vozači su ispunjavali i teoretski test koji je bio kontrolnog karaktera. Svi vozači pokazali su izvrsne vještine vožnje ali i dobro teoretsko znanje vezano za upravljanje kamionom. Nakon tijesnih vožnji poredak trojice najboljih hrvatskih vozača je ovakav:

 

Ime

Prezime

Poduzeće

Potrošnja na ruti

Vrijeme

1

Siniša

Varaždinec

Jurčec Transport d.o.o.

6,92

25

2

Mario

Denžić

Parabić Stjepan s.p.

6,94

25

3

Josip

Vuzmek

Vladimir Družinec s.p.

6,99

24

 

 

Naš naj-ekonomični vozač je Siniša Varaždinec iz poduzeća Jurčec Transport d.o.o.

Siniša će predstavljati Hrvatsku na velikom međunarodnom finalu Optifuel Challenge, koje će se održati u listopadu 2017. U Španjolskoj.

Listopad 2017.: Međunarodno finale

Najbolji ekonomični vozač svake od 30 zemalja koji sudjeluje na natjecanju nastupit će u velikom međunarodnom finalu koje će se održati u listopadu 2017. Finale će se održati u dvije faze: sudionici će prvo odgovoriti na upitnik radi provjere njihova znanja o ekonomičnoj vožnji, nakon čega će odraditi vožnju na otvorenoj cesti od četrdesetak minuta za upravljačem modela Renault Trucks T Optifuel. Pobjednik će biti vozač koji uspije potrošiti malo goriva bez smanjenja komercijalne brzine.

Popis 30 zemalja sudionica:

Alžir, Belgija, Bugarska, Čile, Hrvatska, Estonija, Francuska, Finska, Mađarska, Izrael, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Maroko, Norveška, Nizozemska, Poljska, Portugal, Češka, Rumunjska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švicarska, Tunis, Ukrajina.

 

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672,

e-pošta  lidija.supek@volvo.com