Transportno rješenje

Cijena električnih kamiona: je li elektromobilnost skupa?

Elektromobilnost

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Iako nabavna cijena električnih kamiona može biti skuplja od cijene njihovih dizelskih modela, državne subvencije i smanjeni troškovi rada tijekom životnog vijeka vozila imaju sveukupno pozitivan učinak na smanjenje TCO-a (ukupni trošak vlasništva). U nekim operacijama, električni kamioni mogu postići paritet s alternativama na dizelsko gorivo za nekoliko godina. Uz punu podršku Renault Trucksa, možete značajno dekarbonizirati svoj vozni park bez utjecaja na vaš novčani tok danas. U nastavku otkrijte kako.

Kupnja električnih vozila: uzmite u obzir ukupne troškove vlasništva

Prijelaz na elektromobilnost zahtijeva puno više pažnje u smislu TCO-a nego u smislu nabavne cijene. Iako je nabavna cijena dizelskog vozila danas još uvijek niža od cijene električnog vozila, razlika u cijeni dramatično se smanjuje tijekom cijelog razdoblja vlasništva vozila. Prilikom kvantificiranja TCO-a u obzir se uzima nekoliko čimbenika. Konkretno, mogu se koristiti nabavna cijena, trošak energije, vrijednost korištenja, održavanje i preprodaja, financije i osiguranje itd. U mnogim je slučajevima električno vozilo konkurentnije od dizelaša.

Pomoć pri kupnji električnih vozila 

Slično električnim lakim gospodarskim vozilima, kupnja električnih teških gospodarskih vozila podliježe državnoj pomoći za subvencioniranje prodaje. To je na snazi ​​u većini europskih zemalja. Za više informacija obratite se našim stručnjacima za prijelaz energije. 

Smanjeni operativni troškovi 

Električni kamion generira niže operativne troškove od dizelskih kamiona. Prije svega, više ne morate plaćati dizel, a iako i dalje morate puniti električno vozilo, proračunski učinak toga nije razmjeran troškovima dizela.  

Nadalje, elektromotori su jednostavnijeg dizajna i lakši za proizvodnju od ICE motora. Troškovi njihovog održavanja stoga su znatno smanjeni. 

Podrška Renault Trucks po mjeri tijekom vašeg prelaska na električna vozila

Prijelaz na elektromobilnost zahtijeva pažljivo planiranje: dobivanje savjeta stručnjaka omogućuje vam nesmetan prijelaz. Pružamo prilagođenu podršku za odgovarajuće proizvode i usluge kako bismo održali vaš mir i vaš operativni proračun, čineći vaš prijelaz na električna vozila lakšim. Možemo izvršiti pravu analizu vaše flote kako bismo izradili tranzicijski plan koji pokriva nekoliko godina i dali vam naznaku vašeg smanjenja emisija CO2 u obliku izračuna.

master ze crop plug

Električni kamion konfiguriran da zadovolji vaše zahtjeve 

Nakon što ispitaju vaše zahtjeve i ograničenja vaše djelatnosti, naši će stručnjaci preporučiti električni kamion koji najbolje odgovara vašoj djelatnosti. Imamo najširu ponudu električnih vozila na tržištu. Od Renault Trucks E -Tech Master 3.1T do Renault Trucks E-Tech D Wide 6x2 26 T, naš asortiman može zadovoljiti vaše zahtjeve. Izbor se vrši prema: 

  • Vaše dnevne kilometraže 

  • Vaša aktivnost  

  • Ograničenja punjenja vašeg vozila.  

Svako vozilo dostupno je s tri do šest baterija. 

  Renault Trucks E-Tech Master Renault Trucks E-Tech D Renault Trucks E-Tech D wide 
Kapacitet baterije  52 kWh 200 to 400 kWh 200 and 265 kWh 
Radni raspon 200 km  400 km  180 km

Punjenje se može izvršiti na licu mjesta, u vrijeme izvan vršnog opterećenja tijekom noći, ali i tijekom rada. Dapače, postoji mogućnost da se omogući brzo ili djelomično punjenje, primjerice tijekom pauze za ručak. Naši stručnjaci pružaju pouzdane, pragmatične savjete kako bi vam omogućili da napravite najbolji izbor u opcijama instalacije infrastrukture, na temelju vašeg poslovanja i načina na koji se koriste vaši kamioni.  

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Ugovorno upravljanje baterijom 

Baterije mogu biti razlog za zabrinutost ako želite prijeći na elektromobilnost. Kako bismo umanjili svaku zabrinutost, predani smo preuzimanju odgovornosti za upravljanje baterijom tijekom cijelog životnog ciklusa vozila; bilo da se radi o održavanju, obnovi, drugom životnom vijeku ili recikliranju. Također smo jedini proizvođač koji vam jamči, prema ugovoru, upotrebljivu razinu energije nakon svakog potpunog punjenja tijekom cijelog vremena dok posjedujete vozilo s našim obećanjem baterije. 

Povezani ugovori o održavanju 

Podržavamo svu prodaju naših električnih vozila s našim Start & Ugovor o održavanju Drive Excellence koji uključuje prediktivno održavanje, istrošene dijelove, popravke i 24/7 oporavak od kvara (uključeno vuču) kako bi vam se omogućilo raspodjelu troškova održavanja vaših kamiona tijekom trajanja vašeg ugovora. Nećete imati neugodnih iznenađenja ili neočekivanih troškova. Električna vozila Renault Trucks imaju dvogodišnje jamstvo i mogu biti podržana ugovorom o održavanju do deset godina. 

Financijska podrška 

Možete se osloniti na financijske usluge Renault Trucks za financiranje svoje investicije. Kao stručnjaci u prijevozničkoj industriji, možemo ponuditi rješenja izrađena po narudžbi s odgovarajućim uvjetima za elektromobilnost koja uzimaju u obzir sve što je potrebno za upravljanje vašim kamionom na optimiziran način i bez neugodnih iznenađenja. 

Uz financijske usluge Renault Trucks, jedno fiksno mjesečno plaćanje može pokriti šasiju, baterije, karoseriju, ugovor o servisiranju i održavanju, financiranje i osiguranje*. Ovisno o lokalnom zakonodavstvu, možemo čak uključiti i infrastrukturu za punjenje. Upravljamo životnim ciklusom kamiona i njegovih baterija kako bismo mogli učinkovitije predvidjeti obnavljanje, kada je potrebno. 

Također smo u potpunosti upoznati s državnim i lokalnim potporama pomoći dostupnim u svakoj zemlji i možemo vam pomoći u potrebnim procesima da ih osigurate.  

*dostupno ovisno o zemlji 

salesman talking with a client at his desk

Na svakom koraku vašeg prijelaza na elektromobilnost, Renault Trucks je tu da podrži vaše poslovanje: prilagođena analiza vaše aktivnosti, preporuke najprikladnijih kamiona, upravljanje projektima infrastrukture punjenja i svakodnevna upotreba vaših kamiona. Mi rješavamo sve kako biste se mogli bezbrižno koncentrirati na svoje osnovne aktivnosti. Nemojte se ustručavati kontaktirati nas kako biste dobili personaliziranu ponudu ili savjet od naših stručnjaka za elektromobilnost.

Slažem se da će prilikom podnošenja ovog obrasca Renault Trucks pohraniti i čuvati moje osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno za procjenu dostavljenih informacija i kako bi me mogli kontaktirati u vezi s ovom specifičnom temom. Moji se podaci također mogu prenijeti partnerima i distributerima Renault Trucks koji će moći obraditi moj zahtjev.
Set canonical URL
Off