Novosti


28.11.2014

RENAULT TRUCKS C OPTITRACK

OPTIMIZIRANA POKRETLJIVOST I POTROŠNJA GORIVA

SUSTAV OPTITRACK ZA Renault Trucks C KAMIONE: OPTIMIZIRANA POKRETLJIVOST I POTROŠNJA GORIVA

OptiTrack, sustav regulacije vučne sile kompanije Renault Trucks s hidrauličkim pogonom na prednjim kotačima povećava vučnu snagu vozila. Odsada je raspoloživ i za kamione Renault Trucks C s konfiguracijama 4x2 i 6x4 i s Euro 6 DTI 11 i DTI 13 motorima. Zahvaljujući OptiTrack tehnologiji, kamioni lakše izbjegavaju prepreke uz manju potrošnju goriva, a nosivost im je i dalje velika.

OptiTrack sustav pokrenut je  2010. g. za Renault Premium Lander i otada je vrlo popularan izbor među klijentima. Zbog svoje kvalitete sustav odsada koriste i kamioni Renault Trucks C. OptiTrack povećava vučnu snagu kamiona pomoću dva hidraulička motora ugrađena u glavčine prednjih kotača. Ovaj sustav omogućuje aktiviranje pogona na sva četiri kotača po potrebi, čime nadilazi ograničenja “običnog” vozila s takvim pogonom, pogotovo što se tiče potrošnje goriva, visine utovara, troškova održavanja i dodatne težine.

OptiTrack sustav raspoloživ je za Renault Trucks C tegljače i krute šasije s pogonskim konfiguracijama 4x2 i 6x4 i s Euro 6 DTI 11 i DTI 13 motorima snage od 380 do 520 KS.

Iznimno jaka vučna snaga od 0 km/h

Pritiskom tipke na nadzornoj ploči vozač može uključiti ili isključiti sustav u hodu unatrag ili hodu unaprijed. OptiTrack sustav je operativan od 0 km/h  i automatski se gasi kada kamion postigne brzinu od 25 km/h. Sustav je spojen na stražnji PTO (Powe Take-Off) tako da su PTO-ovi na mjenjačkoj kutiji potpuno raspoloživi. OptiTrack je kompatibilan s automatiziranim ručnim mjenjačem Optidriver koji je standardni dio opreme svakog Renault Trucks vozila. OptiTrack je također kompatibilan i s hidrauličkim retarderom Voith kako bi se osigurala optimalna sigurnost.

Optimizirana nosivost

Renault Trucks C sustav OptiTrack može vas izvući iz teških situacija unatoč nosivosti većoj od one vozila s pogonom na sva četiri kotača (razlika od 600 kg). U odnosu na model Euro 5, Renault Trucks je smanjio težinu sustava za 90 kg. Zahvaljujući optimiziranoj tara težini, Renault Trucks C vozila imaju iznimno veliku nosivost.

Udobnost, sigurnost i učinkovitost su najvažniji

Odabirom sustava OptiTrack, prijevoznici povećavaju učinkovitost svojih kamiona: vozači su sigurniji na cesti bez obzira na vremenske uvjete, a potrošnja goriva je racionalna. Velika pažnja pridaje se udobnosti vozača. Sustav je jednostavan za korištenje i pomaže vozaču da na siguran način rješava nezgodne situacije. Šasija nije previsoka što kabinu čini pristupačnom, a kamione s prikolicama stabilnima i udobnima.

S novim sustavom OptiTrack u ponudi za kamione Renault Trucks C koji su odnedavno opremljeni motorom DTI 13, automatiziranim ručnim mjenjačem Optidriver i retarderom Voith kompanija Renault Trucks svojim klijentima, a pogotovo onima iz planinskih područja, nudi savršen alat za povećanje učinkovitosti.

Ovdje možete pročitati cijelo priopćenje za javnost (pdf).