Novosti


27.10.2014

Renault Trucks T Optifuel

Renault Trucks T od sada je dostupan u verziji Optifuel

Renault Trucks T OPTIFUEL: GLOBALNI PRISTUP SMANJENJU POTROŠNJE GORIVA

Renault Trucks T od sada je dostupan u verziji  Optifuel. Globalni pristup sa svrhom uštede u potrošnji goriva od prvog prijeđenog kilometra, koji objedinjuje kvalitete vozila Renault Trucks T, aerodinamičnu opremu, inteligentne tehnologije i namjenske usluge.

Budući da je gorivo među prvim stavkama rashoda prijevoznika, Renault Trucks je u svom konceptu za ponudu vozila T, postavio uštedu goriva u središte svojih aktivnosti. Jedinstveni dizajn kabine i svi elementi kinematičkog lanca zamišljeni su s ciljem da se poboljša ušteda potrošnje goriva te da ovo vozilo bude istinski generator profita.

Predvodnici na planu smanjenja potrošnje goriva, Renault Trucks nastavlja proces pokrenut 2009. godine s Renault Premium Optifuel i lansiranjem serije Renault Trucks T Optifuel, koja objedinjuje vozilo konfigurirano s najboljim tehnologijama s ponudom namjenske usluge. Zahvaljujući globalnoj ponudi Renault Trucks T Optifuel, prijevoznik ostvaruje uštedu tijekom cijelog trajanja posjedovanja vozila, i to od prvog kilometra.

Biti učinkovit u pogledu smanjenja potrošnje goriva prvenstveno znači imati pravilno konfigurirano vozilo. Dostupno u dvije verzije DTI 11 od 430 KS i DTI 11 od 460 KS Renault Trucks T Optifuel je serijski opremljen svom aerodinamičnom opremom koja omogućava do maksimuma povećanu aerodinamičnost:

  • krovni i bočni spojleri
  • spojleri integrirani u prednjim svjetlima
  • produžeci vrata
  • bočne oplate


Također je serijski opremljen skupom inteligentnih tehnologija objedinjenih u paketu Fuel eco:

  • blokiran način rada power
  • eco cruise s načinom rada kontroliranog zaustavljanja motora Optiroll
  • kompresor zraka s mogućnošću isključenja
  • pumpa za usmjeravanje promjenjivog protoka
  • automatsko zaustavljanje motora


Vozilo je tvornički konfigurirano s ograničenjem brzine na 85 km/h.

U cilju optimiziranja mase vozila, Renault Trucks T Optifuel ima nekoliko aluminijskih dijelova (spremnici za zrak, spremnici za gorivo, naplatci, DFR–luk - luk kočionog uređaja prikolice). I na kraju, vozilo je opremljeno pneumatikom za smanjeni otpor kotrljanja.